Bij ieder afscheid hoort een terugblik. En bij iedere terugblik, hoort een elftal aller tijden. In iedere linie licht Jeroen Vliege een speler uit, waar hij een extra bijzondere band mee had.

Doel: Roy Rijsemus

Verdediging: Nico Stoop, Guido Bosch, Alex van Ginkel, Christan Buurstee

“Een man met een weergaloze mentaliteit. Toen ik net bij de selectie kwam, heeft hij mij vaak genoeg verrot gescholden op het veld. Ik was best wel laks in sommige dingen, vergat nog weleens dat er meer was dan alleen leuk voetballen. Guido was voor mij een soort leraar in die tijd, hij wist mij perfect te raken.”

Middenveld: Patrick Kneepkens, Marcel Jansen, Richard Budding, Jeroen Vliege

“Met Budje ben ik opgegroeid. Onze hele jeugd waren we beste vrienden, altijd samen en het voelde soms net alsof we broers waren. Richard had een goede techniek, vaak hoefde ik niet eens te roepen, om elkaar blindelings te vinden. Als ik er zo over nadenk, vind ik het best jammer dat ik mijn laatste voetbaljaren niet meer met hem heb samengespeeld.”

Aanval: Jureno Augusto, Sander Coenen

“Stond altijd op de goede plek – wat als spits natuurlijk het aller belangrijkste is. Van alle spitsen die ik verder heb meegemaakt, bezat alleen Nicky Leenarts die kwaliteit ook. Sander is niet voor niets jaren topscorer aller tijden geweest. En zeker qua persoon ook die ideale spits om naast je te hebben. Een echte teamspeler, die mij en Patrick (Kneepkens, red.) veel heeft geleerd.”

Lees hier het volledige afscheidsinterview van Jeroen Vliege.