Historie van WVV Wageningen

WVV Wageningen is in 1911 opgericht en heeft het grootste deel van haar bestaan op het hoogste niveau van Nederland gevoetbald. Tweemaal is de nationale beker gewonnen, en Wageningen is pionier geweest bij jeugdvoetbal, schoolvoetbal, meidenvoetbal en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in Nederland. Het systeem van periodetitels dat de voetbalcompetities spannend houdt tot op het eind is geïntroduceerd door onze toenmalige voorzitter Ab Wit (1928-2022). In Wageningen beter bekend als dokter Wit.

De club WVV Wageningen en de nog steeds beroemde, helaas gestopte, proftak FC Wageningen hebben vele historische successen behaald. Zo won WVV Wageningen 1911 tweemaal de KNVB Beker (1939 en 1948). Daarnaast staat de uitoverwinning in het bekertoernooi tegen PSV nog steeds te boek als de grootste thuisnederlaag van de Eindhovenaren ooit. In Eindhoven werd het 1-6 voor FC Wageningen.

Bij Wageningen staat de rijke historie borg voor goed voetbal in een goede sfeer. De prestatie in het voetbal wordt goed gecombineerd met het gezelligheidselement dat altijd essentieel is geweest voor de club. Bij Wageningen is iedereen altijd welkom en iedereen wordt gerespecteerd.

Wageningen is een gezonde club, waar sportiviteit en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan.

Jeugdleden hebben prioriteit bij Wageningen en als pionier van meidenvoetbal staat Wageningen met ervaren gediplomeerde trainers garant voor een goede ontwikkeling van de individuele voetbalkwaliteiten. Meidenvoetbal is in ontwikkeling en Wageningen wil met toptrainers deze ontwikkeling verder stimuleren.

Iedereen is van harte welkom om een keer mee te trainen, neem contact op via leden@wvvwageningen.nl of kom gezellig een keer langs in het mooiste clubhuis op het prachtige sportpark De Zoom. In de mooie natuurrijke omgeving vind je ons clubhuis achteraan bij de bosrand.

Welkom bij WVV Wageningen.