In een zeer vermakelijke wedstrijd, die alleen nog maar om “des keizers baard” was, trok Wageningen 2 uiteindelijk aan het langste eind voor de drie punten.

Lange tijd zag het daar niet naar uit, het elftal van Fragkiadakis had dan de eerste helft misschien wel het meeste balbezit, maar het had de grootste moeite met de 451 van tegenstander WAVV3. Dat bleek al na een minuut of zes toen een middenvelder van WAVV langs de verdediging glipte en richting keeper van der Veen kon lopen. In een uiterste poging om dit te voorkomen zette Joris een tackle in. Dat dit een overtreding was stond buiten kijf, maar een penalty was het niet aangezien de overtreding buiten de zestien plaatsvond. Scheidsrechter Gerrits legde de bal echter wel op de stip, maar in plaats van een rode kaart te geven mocht Joris de wedstrijd wel uitspelen. Hekkensluiter WAVV stuurde haar eigen keeper naar voren om het buitenkansje vanaf elf meter te benutten en deze faalde niet; 1-0.

Het was niet alleen de countertactiek van de tegenstander die Wageningen2 parten speelde, ook het eigen slordige spel veroorzaakte een aantal keren onnodig balverlies. Zo ook in de 38e minuut. Na het balverlies werd er ook te weinig druk op de bal gezet waardoor wavv al combinerend op de Wageningse goalie af kon. Door hun overtalsituatie was het niet heel moeilijk om uiteindelijk de keeper te verschalken; 2-0.

In de rust werden er door Fragkiadakis de nodige omzettingen gedaan, zo werd er geschakeld van een 442 naar een 343 en werd routinier Marcel Jansen op ‘zes’ gezet en werd Hamid doorgeschoven om als ’tien’ te fungeren.
Dankzij deze omzetting kreeg Wageningen meer grip op het middenveld en kon het voorin ook meer een vuist maken.

In de negende minuut van de tweede helft eindigde een goed lopende aanval via Hamid bij Clinton, de linkshalf ronde koeltjes af en bracht de stand daarmee op 2-1. De goal die daarna volgde was de mooiste van de middag. Met name de lange bal van achteruit die verzonden werd door Tom was prachtig (perfect op maat) en werd door Sonny onberispelijk binnengeschoten (grote kans dat hij die ochtend het goede voorbeeld kreeg van zoontje Novi); 2-2.
Met nog tien minuten te spelen kwam de uitploeg uiteindelijk na goed druk zetten ook nog op voorsprong; 2-3. In dit geval was Hamid niet de aangever maar de man die koeltjes afrondde.

In de slotfase probeerde wavv nog een gelijkmaker te forceren door vol gas te geven, maar kreeg de deksel definitief op de neus nadat Joris hard raak schoot vanuit een voorzet vanaf de rechterflank; 2-4.

Opvallendste gebeurtenis uit een verder sportieve wedstrijd was de rode kaart voor verzorger Bart Tijben. Zijn opmerking naar de scheids, die niet floot voor een hoofdblessure, werd niet gewaardeerd door de leidsman.

Al met al een vermakelijke wedstrijd, waarin het harde werk van Wageningen beloond werd met drie punten.