Sportpark de Zoom was afgelopen zaterdag tweemaal het podium voor de stadderby tussen Wageningen en GVC.

De onderlinge strijd begon tussen de tweede elftallen van beide clubs. Daarin gaf de ploeg van Fragkiadakis het goede voorbeeld door met 4-2 te winnen. Een uitgebreider verslag hiervan kunt u hier in de loop van de week lezen.

De beide Wageningse hoofdmachten trapten om 14:30 af. Deze aftrap vond plaats op het kunstgrasveld, daar het hoofdveld vanwege de vele regen afgekeurd werd door scheidsrecht van Omme.
GVC (nummer 2 op de ranglijst) begon een stuk scherper dan de ploeg van Van Capelleveen. In de beginfase hield keeper Daan Hoogerheide zijn ploeg echter op de been. Mede dankzij een belangrijke redding van hem kwam de openingstreffer op conto van de Groen-Witten. Uit de counter wist Merwin Korterink te scoren. De tweede treffer van de middag kwam op naam van Hannes Rensen, die daarmee ook de ruststand bepaalde; 2-0.

In de tweede helft deed GVC iets terug vanuit een vrije trap, deze belande hoog voor en middels een kopbal van Marijn van der Meer werd het 2-1.
Met nog iets meer dan een kwartier te spelen kwam GVC echter met tien man te staan; keeper Kreus beroerde de bal buiten de zestien met de hand en moest het veld verlaten. Niet veel later scoorde Joeri Marcus met een harde schuiver de 3-1 en gooide daarmee de wedstrijd definitief in het slot. De 3-2 die GVC in blessuretijd nog wist te scoren (doelpuntenmaker Giulio Mornati) deed daar niets meer aan af.

Zaterdag 11 november ontvangt Wageningen 1 nummer 11 op de ranglijst; ZVV ’56. Aftrap om 14:30
Wageningen 2 speelt 11 november geen wedstrijd.