Met trots presenteren we ons nieuwe WAGENINGEN 5  dat vandaag is gestart met de competitie.

Wat begon met zes spelers op het grasveld van het COA, is met dank aan Ingrid Peperkamp in korte tijd uitgebloeid tot een mooi team bij vv Wageningen en dat is nog maar het begin. vv Wageningen heeft in de zomer haar velden beschikbaar gesteld en was graag bereid de spelers op te vangen. Mede door een prima samenwerking met COA en Sportservice Wageningen, en inmiddels is daar ook nog “Meedoen” Wageningen bij gekomen. Kortom, een mooi project dat in de praktijk gestart is en dat na trainingen, een paar toernooien en oefenwedstrijden nu zaterdag van start is gegaan als WAGENINGEN 5.  

Door het vele werk (administratie, kleding, schoenen, planning oa) van Reinald van Huenen zijn er nu drie vrijwilligers bij het team, coach/trainer en begeleider, en is dit team met meer dan 20 deelnemers ingeschreven bij de KNVB. Je ziet al, 20 deelnemers voor 1 team is erg veel, dus is er ook al gesproken over een 2e team.  Maar dan is begeleiding ook weer heel belangrijk, want inmiddels zijn er meer dan 30 mensen die komen voetballen.

Het wiel is in gang gezet en komt nu aardig op stoom! De basis staat bij vv Wageningen die dit super oppakt en stap voor stap verder zal groeien. Dit is een integratieproject dat op vele plekken een voorbeeld zal kunnen zijn, want ook hier zie je mooie ontwikkelingen bij de club.

We hebben kunnen genieten van een leuke eerste wedstrijd tegen een fantastisch leuke nette tegenstander Aquila 2, die het geweldig vond tegen ons team te voetballen en het project van harte ondersteunde.

Dank aan iedereen die hier aan mee geholpen heeft dit te realiseren. 

Wageningen 5 2023-2024