De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte voor het overlijden van de moeder van Raoul.

Het team was gebrand op een goed resultaat vanwege de belabberde maatregel van de KNVB om 6 van de 12 teams te laten degraderen naar een extra verzonnen 5e klasse. Dit vermindert het aantal derby’s en zorgt voor het afleggen van grote energieverspillende afstanden naar tegenstanders, terwijl alle clubs na de coronadip toch al grote moeite hebben met de energiecrisis.

In de wedstrijd ging Wageningen dan ook voortvarend van start.

Hannes opende de score door mooi weg te draaien en de keeper te omspelen.

Helaas kreeg hij kort daarna last van zijn hamstring en liet hij zich vervangen door Joeri, die niet lang daarna de 2-0 scoorde.

Mike bracht voor rust de stand op 3-0 door een prachtig hard schot van grote afstand in de kruising.

Na de rust werd binnen een paar minuten de stand op 6-0 gebracht. Door twee doelpunten van Joeri en een mooi schot van Ricardo.

Ook de terugkeer van Brian werd opgeluisterd door 2 doelpunten van hem. En ook Sem wist weer een doelpunt mee te pakken.

Het slotakkoord van 10-0 was voor laatste man Jessy.

Een goede wedstrijd van Wageningen, die volgens de uitstekende scheidsrechter wel in 20-0 had kunnen eindigen, maar we zijn blij met dit resultaat, waardoor we halverwege de competitie voor de winterstop op de belangrijke 6e plaats staan, die goed zou zijn voor handhaving in deze klasse.

We zien een goede ontwikkeling in het team, waarbij met name de jongere spelers zich goed weten te ontwikkelen. Hierdoor zijn we voorzichtig hoopvol gestemd over de tweede competitie helft, die 4 februari weer van start gaat met een thuiswedstrijd tegen Rood-Wit ’58.