Wageningen 1 wint belangrijke wedstrijd van GVC 1.

Het wordt dit seizoen extra spannend omdat de KNVB na de corona ramp en midden in de energie ramp een extra ramp over het voetbal uitstort, en dat is een verdere versnippering van voetbal met grotere reisafstanden tegen verre onbekende tegenstanders met de invoering van een 5e klasse in KNVB Oost. Domweg de helft van de 4e klasse clubs wordt na alle ellende verder in de problemen gebracht met een degradatie naar een nieuwe extra 5e klasse. In Zeist zijn ze de weg kwijt en hebben ze lak aan energieverspilling door grotere reisafstanden.
Des te belangrijker voor Wageningen om bij de eerste 6 te eindigen, en daarmee in de 4e klasse te kunnen blijven, en de weg omhoog weer in te kunnen zetten.
We zijn goed bezig, hebben een leuk team, dat zich met goede trainingen goed ontwikkelt, en mogen oprecht verwachten bij de eerste 6 te kunnen eindigen.
De overwinning vandaag op GVC was daarvoor heel belangrijk.
We staan nu op de 6e plaats en gaan voor handhaving, wat in deze sterke competitie een goede prestatie zal zijn.

Wageningen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg diverse opgelegde kansen om de score te openen.
Uiteindelijk wist Merwin na een mooie aanval een prachtige voorzet op Sem te geven, die prima op de juiste plaats stond om de 1-0 in te tikken. Dit werd ook de ruststand, die gezien de kansen wel 6-2 had kunnen zijn. Demie hield met een paar prachtige reddingen zijn doel schoon.

In de tweede helft maakte Hannes, die in de eerste helft ook een paar uitstekende kansen had gehad, met een prachtige rush voorbij een paar spelers en de keeper de 2-0. Hierna kwam GVC sterk terug en maakte de aansluitingstreffer 2-1. Hierdoor kwam er meer spanning op de wedstrijd en bleef het spannend totdat Hannes weer met een prachtig rush de eindstand op 3-1 bracht.
Compliment aan het team dat een goede vooruitgang laat zien.