Wageningen 1 heeft zaterdag verdiend met 3-1 gewonnen van Barneveld 1.

Merwin opende al na 5 minuten fraai de score, en Nick wist een penalty te benutten, zodat Wageningen met overwicht 2-0 de rust in ging, maar gezien de kansen had dit ruimer kunnen zijn. Barneveld wist zich in de 2e helft goed te herpakken en het werd een even echte wedstrijd. Wageningen kwam echter sterk terug en Camiel maakte de 3-0. Tien minuten voor tijd wist Barneveld een eretreffer te maken en werd de eindstand bepaald op 3-1.

Hiermee staat Wageningen even op de veilige 6e plaats. De KNVB heeft besloten het aantal klasses nog verder uit te breiden, en in tijden van energie schaarste  de afstanden die clubs af moeten leggen om een wedstrijd te spelen nog verder te vergroten. Ze hebben bedacht nu een vijfde klasse te starten, en die wordt gevuld door de helft van de teams in de 4e klasse te laten degraderen!

In de competitie 4C van Wageningen hebben 5 teams jarenlang in de 3e klasse gespeeld, en 1 team is al 3 jaar achter elkaar 2e geworden in de 4e klasse, dus het wordt heel erg lastig om bij de eerste 6 teams te eindigen, maar uiteraard gaat Wageningen hiervoor de strijd aan.

Het feit dat er uit deze 4e klasse zeker 6 teams 3e klasse waardig zijn geeft al aan dat het idee van de KNVB om de helft van deze competitie naar een 5e klasse te laten degraderen volstrekt onzinnig onjuist en verwerpelijk is. Bij de KNVB is er kennelijk geen gevoel voor maatschappelijke ontwikkelingen en ze storten na de moeilijke corona periode en middenin een zware energie crisis zonder pardon de helft van de clubs in de 4e klasse in de ellende.

Juist in deze tijd waarin we met zijn allen fors energie (en geld) moeten besparen zou de KNVB niet de klasses uit moeten breiden maar klasses moeten schrappen, en reisafstanden moeten halveren door lokale clubs meer tegen elkaar te laten spelen, met leuke lokale derby’s met veel supporters, die dan ook niet meer zo ver hoeven te reizen.

Wageningen zal er alles aan doen om dit seizoen op een veilige 5e of 6e plaats te eindigen, maar voor de clubs die dit net gaan niet halen wordt dit heel erg zuur. De KNVB moet zich schamen.