Vanaf vandaag 15 januari kunnen we met inachtneming van de regels weer op de eigen club onderling met elkaar trainen en wedstrijden voetballen.

Wedstrijden en trainingen onderling op de eigen club zijn toegestaan. Verder gelden er voorwaarden onder andere voor het dragen van mondkapjes en het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

De KNVB meldt het volgende:

Vanaf  15 januari is het weer voor iedereen mogelijk om te trainen en het spelen van onderlinge wedstrijden op de club, op het veld én in de zaal, zonder beperkingen in groepsgrootte of tijdstip.

  • Kantine mag niet open, wel kan weer het consumptie-afhaalloket worden gehanteerd. Mensen van 13 jaar en ouder moeten daarbij wel een mondkapje dragen.
  • Kleedkamers mogen open, op vertoon van een coronatoegangsbewijs (CTB) door sporters van 18 jaar en ouder. Daarnaast dient in de kleedkamer een mondkapje te worden gedragen door sporters van 13 jaar en ouder.
  • Voor de binnensportlocaties (zaalvoetbal) geldt dat een CTB is vereist voor sporters van 18 jaar en ouder.
  • Publiek is niet welkom.

Vervolg competitie
Dinsdag 25 januari is er weer een nieuwe persconferentie met hopelijk verdergaande versoepelingen. Voor het vervolg van de competitie zetten we nu in op het weekend van 29 en 30 januari. Dit betekent dat alle competitie- en bekerwedstrijden tot en met 28 januari vervallen*. Na de persconferentie van de 25e hopen we meer duidelijkheid over het verloop van de competitie te kunnen geven.

Spelregels voor sport
Iedereen mag binnen en buiten sporten. De volgende regels gelden:

Op buitensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht bij gebruik van voorzieningen binnen. Bijvoorbeeld in de kleedkamers of toiletten. Er zijn uitzonderingen.
Alleen onderlinge wedstrijden en trainingen met teams van de eigen club zijn toegestaan.
Bij binnen en buiten sporten is geen publiek aanwezig. Dit geldt voor amateursport en voor de professionele sport.
Sportkantines zijn alleen open voor afhaal.
Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
Sporten in groepsverband is toegestaan.
1,5 meter afstand houden is niet verplicht bij wedstrijden en trainingen als dat door de aard van de sport niet mogelijk is.
Houdt u aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Coronatoegangsbewijzen
Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder: die gebruikmaken van faciliteiten binnen op buitensportlocaties, zoals kleedkamers en toiletten.

Een coronatoegangsbewijs is niet verplicht voor:

vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie. Dit betekent dat zowel betaalde als vrijwilligers geen coronatoegangsbewijs hoeven te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen in een binnensportlocatie. Zodra zij geen taak meer vervullen, moeten zij de sportlocatie verlaten.

afhaal bij sportkantines.

Zonder coronatoegangsbewijs kan gebruik gemaakt worden van de afhaalfunctie in sportkantines.

Publiek bij sporten binnen en buiten
Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is geen publiek. Dit geldt voor amateurs en voor professionals.
Sportlocaties zijn alleen toegankelijk voor vrijwilligers of personen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten op de sportlocatie.