Heuglijk nieuws: Wageningen en WAVV gaan samenwerken met de JO13-elftallen. De jeugdspelers uit deze leeftijdscategorie zullen het restant van het seizoen onder dezelfde vlag (Wageningen-WAVV JO13-1) uitkomen.

Door Nico Kneepkens

Al enkele jaren geleden zijn er gesprekken geweest tussen de besturen van voetbalverenigingen Wageningen en WAVV over samenwerking in de jeugd. Beide clubs hebben als doel voetbal voor jeugd optimaal te faciliteren. De lage contributie, die vrijwel de helft is als bij andere clubs, komt volledig ten goede aan de jeugd. Tenues en spelmaterialen worden door de clubs gratis ter beschikking gesteld.

Omdat beide jeugdafdelingen klein zijn kan er optimale aandacht gegeven worden aan de opleiding en ontwikkeling van de jonge spelers met goede trainers en begeleiders. Juist bij de jeugd is het extra belangrijk dat er aandacht gegeven wordt aan de ontwikkeling van techniek, omdat dan het leervermogen nog groot is. Met een beetje extra techniek is het spelplezier veel groter, en daar is het uiteindelijk allemaal om te doen.

Met plezier sporten is van groot belang voor de gezondheid en mentale en fysieke ontwikkeling van kinderen. Met sporten kan ook een goede weerstand worden opgebouwd tegen vervelende virussen waar we nu allemaal last van hebben.

Het was best spannend voor het eerst op een groot veld, samen met spelertjes van een andere club, maar ze hebben het fantastisch gedaan. Het elftal is inmiddels al een paar weken samen aan het trainen. Hun eerste wedstrijd, tegen de leeftijdsgenootjes van DTS’35, werd met 6-2 gewonnen. Een week later werd Redichem met 0-8 verslagen.

We wensen het team en de trainers en begeleiders heel veel succes en spelplezier in deze mooie samenwerking.