Door verschillende omstandigheden zat het onze dames tot nu toe dit seizoen nog niet mee. Zij speelden pas één wedstrijdje. Desalniettemin deden ze dat wel in spiksplinternieuwe tenues, waarmee ze weer jaren vooruit kunnen.

Het was één van de eerste wensen van sponsor Loet Scholma, toen hij afgelopen voorjaar lid werd van onze vereniging. De damestak (VR1) moest volgens hem nodig in het nieuw gestoken worden. De leden van de sponsorcommissie zijn blij dat ze die suggestie afgelopen zomer hebben kunnen realiseren.

Samen met Melchior Lieftink, eigenaar van Melchiors Klusbedrijf, werden de dames voorzien van nieuwe shirts, broekjes en sokken. En kwalitatief hoogstaand, want ook dat was een nadrukkelijke wens van de twee sponsoren.

Op 19 september, voorafgaand aan de eerste en tot dusver enige wedstrijd (tegen Kesteren VR2, 0-0) die de dames speelden, werden de tenues voor het eerst gedragen. Daar hoorde uiteraard ook een fotomomentje bij. Komende zaterdag (10 oktober) mag VR1 eindelijk weer eens aantreden. Dan staat om 12.30 uur de uitwedstrijd tegen CHRC VR1 op het programma.

Met positieve energie vooruit

Wageningen is trots op ons enthousiaste en groeiende vrouwenteam. Volledig op eigen kracht trainden zij sinds mei door, toen dat weer mocht. En ondanks het wegvallen van enkele speelsters, lukte het de dames om de sfeer erin te houden en met elkaar verder te bouwen aan het team dat er nu staat. Zo organiseerden ze onderling een teamuitje en benaderden ze Evert-Jan van Ommeren om in de maanden mei, juni en juli door te kunnen trainen.

Vanaf de start van dit seizoen werd met Hennie van Brakel een nieuwe, fanatieke hoofdtrainer gevonden. Hij leidt nu samen met Evert-Jan van Ommeren de trainingen. En op de achtergrond gaf ook Wesley Vullings zijn commitment om de randvoorwaarden te creëren en faciliteren, voor wederom een gezellig en sportief succesvol seizoen. Onze vereniging is deze drie heren – en alle speelsters – dankbaar voor hun geweldige inzet.

Wil jij ons damesteam versterken? Of wil je VR1 – op wat voor manier dan ook – verder helpen? Meld je dan bij bovengenoemd kader. Zo zijn er nog vacatures functies vlaggenist en verzorg(st)er. De dames zullen je tot in de lengte der jaren dankbaar zijn.