Bij gebrek aan een kantine werd de derde helft bij een fastfoodrestaurant gehouden.

Opnieuw een overwinning voor ons tweede elftal. Op een spekglad kunstgrasveld in Bemmel wonnen de heren met 0-1.

Door Derk den Ouden

Met dertien man sterk reisde Wageningen 2 zaterdag af naar Bemmel. Blessures en andere verplichtingen hielden de nodige sterspelers buiten de selectie. In het regenachtige Bemmel startte de formatie van Kostas Fragkiadakis als volgt:

Gijs van der Logt (k) – Henk Lamers, Luuc Bekkers, Tom van Tricht, Daniel Wiesehahn; Matthijs de Roos, Dennis Jacobs, Nico Stoop, Luuk Deijs; Joeri Marcus, Alfonso Okué. En: Derk den Ouden (vlagger), Tedje Terlouw (waterzak)

Aderlating voor de aftrap

De zaterdag begon niet al te onfortuinlijk, bij het inschieten van doelman Gijs van de Logt raakte Tedje Terlouw geblesseerd aan zijn knie. Een aderlating voor Wageningen, dat een goede invaller zagen wegvallen.

Gelijk na de aftrap drong al snel door dat Wageningen niet zo maar met drie punten in de tas huiswaarts zou keren. De regenachtige omstandigheden beïnvloedde de opbouw en het aanvalsspel aan beide kanten. Desalniettemin leek het de Wageningers minder te belemmeren dan de thuisploeg.

De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten. Daniel Wiesehahn kwam een aantal keer goed door op links en bracht met een aantal goede passes en voorzetten Joeri Marcus, Luuk Deijs en Alfonso Okué in stelling. Bemmel kwam er in de eerste helft slechts één keer gevaarlijk uit. Op tijd uitkomen van doelman van der Logt voorkwam een voorsprong van de thuisploeg.

Wonderschoon doelpunt en verdedigend blok

Na een kort moment van opwarmen in de kleedkamer ging Wageningen aanvallender spelen in de tweede helft. Na een paar kleine mogelijkheden was het na een kwartier dan eindelijk raak voor Wageningen. Op aangeven van Matthijs de Roos plaatste Dennis Jacobs met een perfecte combinatie van techniek, kracht en precisie de bal in de verre linker kruising: 0-1.

Niet veel later had de ploeg van Fragkiadiakis zijn voorsprong kunnen verdubbelen. Luuk Deijs knalde een volley op de keeper en in de rebound kopte Derk den Ouden de bal al vallend naast.

Gedurende het restant van de tweede helft begon de vermoeidheid een rol te spelen bij Wageningen en begon het gebrek aan genoeg wissels zijn tol te eisen aan de precisie in de opbouw. Verdedigend leek Wageningen echter niet te passeren. Op het middenveld werd onder aanvoering van Nico Stoop voor elke bal en elke meter gestreden. Luuc Bekkers won elk duel van zijn directe tegenstander en Henk Lamers en Tom van Tricht waren alleen van de bal te krijgen door middel van schandalige overtredingen. Als kers op de taart haalde Daniel Wiesehahn in de slotfase nog een bal van de doellijn af. Een zwaarbevochten overwinning ten gevolge.

Een overwinning die gevierd werd met burgers op de parkeerplaats van de McDonald’s en speklappen in huize Fragkiadakis. De stijgende lijn is ingezet en zal worden doorgetrokken aankomende zaterdag in Wageningen, waar DTS 5 de volgende tegenstander is.