Op eigen veld lukt het ons eerste elftal net niet om de drie punten op De Zoom te houden. Tegen Kesteren werd het uiteindelijk 3-3.

Door Nico Kneepkens

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, tot een vrije trap van Nick Rou bij Jessy Jansen terechtkwam, die feilloos de 1-0 in het doel schoot. Na 27 minuten kreeg Ruben van Bart een gele kaart. Enkele seconden later – wegens commentaar op die gele kaart – kreeg Van Bart zijn tweede geel en moest hij vertrekken.

Met tien man bleef Wageningen goed voetballen, wat resulteerde in de 2-0. Patrick Kneepkens schoot de bal in de kruising. Even later wist Sonny Navest de keeper te passeren. Zodoende kon Wageningen met een 3-0 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft zette Kesteren meer druk, maar Wageningen kreeg een paar goede kansen om de score uit te breiden. Na 78 minuten voetbal wist Kesteren te scoren. Tien minuten later nogmaals, ondanks dat onze grensrechter nadrukkelijk vlagde voor buitenspel. Na bijzonder veel extra tijd – en op de klok gemeten exact honderd minuten voetbal – dwarrelde een voorzet van Kesteren nog in het doel van Wageningen en werd het nog 3-3.

Al onze spelers verdienen een groot compliment voor hun passie en inzet. Ook  complimenten aan de spelers van Kesteren, die veerkrachtig terugkwamen in de wedstrijd. Het publiek – dat ook de komende wedstrijden niet aanwezig mag zijn vanwege de strenge coronamaatregelen – is een koud en nat pak bespaard gebleven.

Ook onze andere elftallen hebben het goed gedaan. Dat biedt optimisme, zodat we als Wageningen over de huidige coronacrisis heen kunnen kijken.