Zaterdag 26 september stond voor Wageningen 2 de tweede competitiewedstrijd op het programma. Thuis werd er op het kunstgras gespeeld tegen Kesteren 2.

Door Henk Lamers

Na de verliespartij een week eerder bij SKV, waar goed voetbal niet leidde tot doelpunten, was Wageningen deze middag erop gebrand om een resultaat te halen tegen de Betuwenaren.

Er werd gestart met de volgende elf namen:

Gijs van der Logt (k) – Henk Lamers, Luuc Bekkers, Dylan Jansen (a), Daniel Wiesehahn – Matthijs de Roos, Nico Stoop, Jano Ebbers, Wim Kamerman – Derk den Ouden, Joeri Marcus.

Met een aangename voetbaltemperatuur begon Wageningen goed aan de wedstrijd. Wageningen was veel aan de bal en zocht snel de aanval, dit leidde al snel tot de 1-0 van Jano Ebbers. Een voorzet van Matthijs de Roos werd door Derk den Ouden met de borst keurig klaargelegd voor Ebbers, die vanaf randje zestien kon binnenschieten.

Een goede start van de wedstrijd voor Wageningen maar het veldspel dat volgde werd er niet beter op. Kesteren ging hoger druk zetten en mengde zich zo meer in het spel. Dit leverde naast een vrije trap en wat corners geen echte mogelijkheden op voor de uitploeg. Wageningen kwam in het laatste stuk van de tweede helft wel weer wat meer aan voetballen toe maar ging toch met een krappe 1-0 de rust in.

Zaalvoetbalacties van Ansari

Na wat wijzigingen van trainer Kostas Fragkiadakis ging Wageningen met een ander plan de tweede helft in en dit leverde gelijk resultaat op. Nadat de ingevallen Zabi Ansari met een paar mooie zaalvoetbalacties de tegenstander passeerde gaf hij de bal aan Derk den Ouden, die aantekende voor 2-0.

Vanaf dat moment hield Wageningen de overhand en was het baas in eigen huis. Dit leidde tot nog een paar vrije trappen en scrimmages maar meer doelpunten bleven nog even uit. Kesteren kwam niet meer tot echte kansen en voorzetten werden onschadelijk gemaakt door een prima keepende Gijs van de Logt. In het slot van de tweede helft wist Wageningen toch nog aan het doelpuntenmoyenne te werken en bepaalde Alfonso Okué met twee treffers de eindstand: 4-0.

Wageningen kan terugkijken op een goede wedstrijd waar prima voetbal deze keer wel beloond werd met doelpunten. Volgende week zaterdag, 3 oktober, staat een uitwedstrijd op het programma. Om 15.30 uur wordt er dan afgetrapt bij SC Bemmel.