Wageningen speelde – na ruim een half jaar – eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. De tegenstander van ons eerste elftal was SDOO uit Heteren, dat onder leiding stond van oud-teammanager en -speler EtiĆ«nne Jansen.

De eerst helft was aftastend van beide ploegen, met vrijwel geen kansen op een doelpunt, en de eerste helft leek af te stevenen op een terechte 0-0, totdat in de blessuretijd SDOO uit het niets vanuit een hoekschop de bal in het Wageningse doel wist te koppen: 0-1.

In de tweede helft kwam Wageningen gedreven uit de kleedkamer om snel en goed gelijk te maken. Diverse mooie aanvallen werden opgezet, maar het was SDOO dat uit een counter wist te scoren: 0-2.

Wageningen bleef aanzetten, maar de keeper van SDOO bleek herhaaldelijk op de goede plaats te staan. Zowel Sonny Navest als Patrick Kneepkens haalden hard uit tussen de palen. Ook Nanno Bekkers en Brian Steensma waren dichtbij een doelpunt. Uiteindelijk wist Navest de 1-2 te maken en Kneepkens kopte de 2-2 in het doel.

Als de wedstrijd iets langer had geduurd had Wageningen een op basis van de tweede helft verdiende overwinning kunnen boeken, maar een gelijkspel is een goede start van het seizoen, zeker na de achterstand. Iedereen stapte met een voldaan gevoel van het veld af, want het spel van de tweede helft smaakt naar meer.

Volgende week speelt ons eerste elftal uit bij Valburg.