Na afloop werd op het terras van Redichem de overwinning nog even nabesproken en schreef Dennis Jacobs zich definitief in bij onze vereniging.

Wageningen 2 is de bekercompetitie geëindigd met een klinkende 3-0 overwinning op het derde elftal van Redichem.

Door Matthijs de Roos

Na eerder in de voorbereiding al vriendschappelijk tegen het tweede van Redichem met 1-1 gelijk gespeeld te hebben, ging Wageningen nu met succes voor de overwinning op Sportpark Wilhelmina. Dit moest gebeuren zonder Jano Ebbers, Nanno Bekkers, Zabi Ansari en de zieke mannen Daniel Wiesehahn en Alfonso Okué.

Vanaf de start had Wageningen een groot overwicht, maar enorm grote kansen werden in de beginfase niet gecreëerd. Na een minuut of twintig spelen kwam Wageningen dan toch op voorsprong. Na een pass van Nikos Fragkiadakis draaide Derk den Ouden zichzelf ‘Bergkampiaans’ weg bij de tegenstander en kon hij de bal met veel gevoel in het doel plaatsen: 1-0. Door dit doelpunt van Derk kon iedereen eindelijk genieten van zijn speciale manier van juichen, die hij tenslotte al geruime tijd had aangekondigd.

Beslissing in tweede helft

Na rust regende het kansen voor Wageningen 2. De elf van Redichem hadden het moeilijk en probeerden na rust vooral de schade beperkt te houden. Toch moest de ploeg uit Renkum nog twee treffers incasseren. Het was Tedje Terlouw die na een enorme sprint de bal nog kon binnenhouden en gelijk kon voorgeven. Zulke kansen moet je Matthijs de Roos natuurlijk niet geven, want als een echte spits dook hij op bij de eerste paal en volleerde de bal strak binnen.

Het slotakoord was voor Bart Eulen. De middenvelder, die een goede wedstrijd speelde en wederom niet van de bal was te krijgen, scoorde een prachtige treffer. Na een mooie counter stond Bart op de goede plek om de pass breed van Matthijs koelbloedig af te ronden.

Dankzij deze overwinning sluit Wageningen 2 de (in juni begonnen) voorbereiding positief af. Vanaf volgende week begint dan eindelijk de competitie. Natuurlijk niet met zomaar een wedstrijd, want er staat gelijk een heuse Zoom-derby op de planning. Om 15.15 uur zal er worden afgetrapt tegen het SKV 3. Alle support is natuurlijk welkom!