Opnieuw een overwinning voor ons tweede elftal, dat deze voorbereiding al vijf oefenwedstrijden speelde. Afgelopen zaterdag werd voormalig competitiegenoot Bennekom 5 met 0-9 verslagen.

Door Henk Lamers

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stilgestaan bij het overlijden van Eduard van de Kamp, vader van twee spelers bij VV Bennekom 5 en betrokken lid van VV Bennekom.

Met een zestienkoppige selectie trad het het tweede elftal aan tegen Bennekom. Zoals hoort in een oefencampagne werd er veel gewisseld, maar de volgende elf namen stonden aan de eerste aftrap.

Gijs van de Logt (k); Henk Lamers, Luuc Bekkers (c), Dylan Jansen, Daniel Wiesehahn; Wim Kamerman, Tom van Tricht, Alfonso Okué, Bart Eulen; Nikos Fragkiadakis, Matthijs de Roos.

Regen breekt de wedstrijd open

De wedstrijd begon open met balbezit over en weer. Op een uitstekende kunstgrasmat ging de bal veel rond en de twee ploegen tastten elkaar af. De zon brandde weer flink in de nekken van de spelers tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd.

Nadat het weer omsloeg in hevige regen halverwege de eerste helft, werd het veld sneller en kreeg Wageningen de overhand. Dit resulteerde in het eerste doelpunt van de wedstrijd; een mooie aanval over rechts werd bekroond door Tom van Tricht, die vanaf randje zestien de bal in de hoek plaatste.

Niet veel later was het Wim Kamerman die aantekende voor de 0-2. Waar hij eerder aangever was, schoot hij nu zelf binnen vanaf een vergelijkbare afstand. Met verzorgd veldspel hield Wageningen de bal goed in de ploeg. Op slag van rust resulteerde dit in de 0-3 van Henk Lamers. Een corner die niet goed werd weggewerkt door Bennekom kwam bij hem terecht en hij kon zo de bal tegen de touwen werken.

Heer en meester

Met een comfortabele voorsprong kon Wageningen de pauze in. Een changement van spelers vond plaats in de rust. Deze verse krachten gaven minstens evenveel gas en de gehele tweede helft was Wageningen heer en meester op het veld. Resultaat was een vlotte uitbouw van de score door Zabi Ansari, die twee treffers voor zijn rekening nam.

De krachten bij Bennekom vloeiden weg en Wageningen kon ook wat gas terugnemen. Spaarzame aanvallen van Bennekom werden vroegtijdig onschadelijk gemaakt door de veldspelers en anders stond een foutloze sluitpost in de vorm van Gijs van de Logt paraat.

In de verdere minuten die resteerden in de tweede helft vielen er nog vier doelpunten in het voordeel van Wageningen. Nikos Fragkiadakis was verantwoordelijk voor drie van deze doelpunten en Nanno Bekkers bepaalde de eindstand op 0-9.

GVC volgt snel

Al met al dus een mooie overwinning in de voorbereiding van het tweede elftal. Met goede moed kan het vizier richting de beker en daaropvolgende start van de competitie. Maar niet voordat de oefenwedstrijd wordt gespeeld tegen stadsgenoot GVC, aanstaande woensdag, om 20.00 uur op Sportpark de Zoom.