Goed nieuws voor ieder lid dat zo enorm naar het voetballen heeft gesnakt, de afgelopen twee maanden. Er mag – onder scherpe voorwaarden – weer getraind worden.

De maatregelen zijn logischerwijs nodig om de verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan. In de praktijk hebben de maatregelen grote gevolgen voor de manier van trainen. Het voetballen zal namelijk anders zijn dan we tot voorheen gewend waren. Lees daarom onderstaande richtlijnen goed door.

Ook bij het hervatten van de trainingen, gelden de standaard coronaprotocollen van het RIVM. Deze hebben wij onder het trainingsschema nog eens onder elkaar gezet.

Andere ingang en uitgang van het veld

Het betreden en aftreden van het kunstgrasveld gaat via twee verschillende poorten. De entree zal – zoals gebruikelijk – aan de zijde van de kantine zijn. Het verlaten van het veld gaat echter via de ingang ter hoogte van de rugbyvereniging. Hierbij geldt: het team dat als eerste traint, speelt op de helft aan de zijde van de golfclub, het team dat daarna volgt, aan de zijde van onze eigen kantine.

Voorafgaand aanmelden bij je trainer

Wij moeten als vereniging te allen tijde kunnen aantonen wie er zich op ons kunstgrasveld begeeft. Daarom is het belangrijk dat de trainer (of het aanspreekpunt) van tevoren weet wie er op de training komt, het lijstje met namen meeneemt en deze – waar nodig – kan overhandigen.

Identiteitsbewijs mee naar de training

Het is verplicht dat iedereen die zich op het sportpark begeeft, zich kan identificeren. Dat is lastig, maar wel noodzakelijk. Een kopie van je identiteitsbewijs is daarbij ook voldoende.

Trainer duidelijk herkenbaar

Voor mogelijke vragen of opmerkingen, moet het voor iedereen in een oogopslag duidelijk kunnen zijn wie het aanspreekpunt is. Daarom werken wij per elftal met een hesje voor de trainer. Tevens wordt nog met de trainers contact gezocht over de precieze hervatting van de trainingen en de daarbij benodigde materialen.

Clubhuis en kleedkamers blijven gesloten

Zoals ook in eerdere berichtgeving werd genoemd, blijven clubhuis en kleedkamers voorlopig nog gesloten. Leden moeten maximaal tien minuten voor aanvang omgekleed het sportpark betreden en na afloop ook direct weer vertrekken. Neem je eigen bidon met drinken mee, als je die behoefte voelt.

Sporten op anderhalve meter afstand

Voor alle volwassenen geldt: sporten mag, maar op anderhalve meter afstand. Let daar zeer nadrukkelijk op met elkaar! De trainers doen hun best om zo goed mogelijk een training met de anderhalve meter-maatregel voor te bereiden, maar eisen ook discipline van de spelers. Corrigeer elkaar waar nodig. Alleen op die manier kunnen wij het trainen blijven aanbieden als vereniging.

Geen toeschouwers welkom

Alleen de mensen die daadwerkelijk iets met de training te maken hebben, zijn welkom op het sportpark. Toeschouwers riskeren een boete. Ook hierbij geldt: corrigeer elkaar en stuur mensen weg, ook om een mogelijke boete voor de vereniging te voorkomen.

Wijzigingen in tijden en dagen

Door het vooruitgeschoven groot onderhoud van de grasvelden door de gemeente, kunnen wij de komende maanden alleen trainen op het kunstgrasveld. Om de hoeveelheid teams die tegelijkertijd op het veld staan zo goed mogelijk te reguleren, hebben wij moeten schuiven met sommige trainingstijden en trainingsdagen.

Er kunnen in de komende tijd nog wijzigingen plaatsvinden in het schema. Houd daarom de berichtgeving vanuit de club en trainers goed in de gaten.

Maandag:

18.00 uur tot 19.00 uur – Wageningen JO-7 (aanspreekpunt: Adrie van den Hurk, 06-45164771)
19.30 uur tot 20.30 uur – Wageningen 3 (trainer: Hennie van Brakel)

Dinsdag:

19.45 uur tot 20.45 uur – Wageningen 2 (trainer: Sander Coenen)
20.00 uur tot 21.00 uur – Wageningen 1 (trainer: Marco Rou)

Woensdag:

19.30 uur tot 20.30 uur – Wageningen VR1 (trainer: Bart Eulen, 06-51682212)

Donderdag:

18.30 uur tot 19.30 uur – Wageningen JO-9 en JO-13 (aanspreekpunt: Adrie van den Hurk)
18.30 uur tot 19.30 uur – Wageningen JO-17 (aanspreekpunt: Adrie van den Hurk)
19.45 uur tot 20.45 uur – Wageningen 2 (trainer: Sander Coenen)
20.00 uur tot 21.00 uur – Wageningen 1 (trainer: Marco Rou)
21.00 uur tot 22.00 uur – Wageningen 4 en overige lagere senioren (aanspreekpunt: Addo Nobbe)

Richtlijnen RIVM

  • Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot veertien dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuisblijven tot veertien dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD).
  • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) minimaal zeven dagen thuis na de uitslag van de test.
  • Blijf thuis zolang je in thuisisolatie bent, omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld.