Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.

Gemeenten maken hierover afspraken met sportverenigingen; er kunnen daardoor verschillen tussen gemeenten ontstaan.

Dit betekent dat de jeugd voorzichtig weer kan beginnen met een trainen en oefenen onder begeleiding, maar er mogen geen ouders langs de lijn, en ouders en jongeren vanaf 12 jaar dienen strikt 1,5 m afstand te houden.

Sporten boven de leeftijd van 18 jaar blijft tot 20 mei niet toegestaan.

Samenkomsten zijn verboden tot ten minste 20 mei.

Alle eet- en drink gelegenheden blijven gesloten tot ten minste 20 mei.

Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd tot 1 september.

De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, en gevraagd wordt om begrip in deze aparte tijden.

Zodra er meer bekend is zullen we dit communiceren.

Het bestuur wenst iedereen vooral een goede gezondheid toe in deze spannende tijd, waarin gelukkig al weer iets meer ruimte komt, maar waarin voorzichtigheid voorlopig geboden blijft.

 

tekst KNVB:

Geen eindstanden dit seizoen
Omdat we dit seizoen de competities niet meer hervatten, hebben we besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekercompetities niet uitgespeeld. Het volgende seizoen, 2020/’21, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen. Door het niet uitspelen van de competitie hebben we geen eindstand op basis waarvan we vinden dat we een eerlijke promotie/degradatie kunnen toepassen. We zijn van mening dat dit het meest eerlijke en heldere besluit is. En we realiseren ons dat dit voor sommige teams prettig is, voor anderen niet. Dat laatste is uiteraard zeer spijtig.

Teams die dit seizoen uitkomen in de A-categorie komen in het nieuwe seizoen uit in dezelfde competitie als waarin ze dit seizoen zijn gestart. In de B-categorie kunnen alle teams zich voor het nieuwe seizoen – zoals gebruikelijk – inschrijven voor het gewenste niveau