Op de Zoom wordt vandaag maar één wedstrijd gespeeld. De laatste wedstrijd van 2019 voor de JO12. Tevens de kans op het kampioenschap! Met 3 wedstrijden minder dan de koploper stonden we op een keurige tweede plaats en met een 9-0 is het kampioenschap van ons. Het is een gok, het is te doen en toch niet te verwachten, maar stiekem liggen de medailles al klaar.

Door Katootje Hendriks

De wedstrijd gaat van start en de jongens en meisjes van Wageningen lijken in één klap vergeten waarom ze op dat veld stonden. Binnen een paar minuten valt dan ook de 0-1. Ai, dat betekent dat we er nu tien moeten scoren. De eerste helft worden er wat goals gescoord, maar echt voetbal zien we niet. De rust gaan we in met 4-1.

Tijd voor een praatje van de trainer, want: waar zijn we mee bezig? Barneveld heeft duidelijk als doel om ons het kampioenschap niet cadeau te geven, en hoewel zij één-na-laatste staan bieden ze erg veel weerstand. Die hoofden moeten omhoog, we moeten gaan samenwerken en doen waar we goed in zijn: voetballen.

Als de rust voorbij is lijkt er iets veranderd. We zijn er weer! Het is spannend. Erg spannend. De doelpunten vallen, maar steeds als we er bijna zijn scoort Barneveld waardoor we weer verder moeten. We missen kansen, scoren van grote afstand, hebben het koud, hebben het heet, maar dan fluit Demi af. 12-3 is de uitslag. We laten het bezinken. 12-3. Ze hebben het gedaan. We hebben negen punten verschil. WVV Wageningen JO12 is zojuist met twee wedstrijden minder kampioen geworden! Aan de zijlijn worden rookbommen afgestoken, vanuit de kantine klinkt muziek en de kinderen staan te springen.

Snel omkleden, een patatje eten en iedereen ontvangt een medaille. Een prachtige afsluiting van het jaar.