Matchwinner Arjan van den Broek dreigend vanaf links (beeld: Nico Kneepkens)

De tweede overwinning op rij voor ons eerste elftal. Nadat vorige week EMM Randwijk met 0-6 werd verslagen, was zaterdag op eigen veld SC Valburg een maatje te klein: 3-2.

Vier van de vijf doelpunten vielen al in de eerste helft. Wageningen kwam via een schitterende treffer van Okko Kruyssen (uit een onmogelijke hoek) en een leep rollertje van Arjan van den Broek op 2-1 voorsprong, maar kort voor rust wisten de bezoekers nog op gelijke hoogte te komen. Tot overmaat van ramp moest Wageningen-speler Mike Verbeek al na 35 minuten met rood het veld verlaten.

Na rust herpakte Wageningen zichzelf en ging ook het publiek – wat zich in grote getale had verzameld – achter de ploeg van Marco Rou staan. Via Merwin Korterink en Sonny Navest was Wageningen dichtbij een treffer, maar de doelman van Valburg vormde een sta-in-de-weg.

Uiteindelijk was het vijf minuten voor tijd opnieuw Arjan van den Broek met de bevrijdende 3-2, wat zorgde voor een enorme ontlading.

Dankzij de overwinning staat Wageningen op een gedeelde vierde plaats met Lienden en WAVV (zaterdag). Komende zaterdag wacht voor Wageningen de uitwedstrijd tegen Kesteren, dat achtste staat op de ranglijst.

Topscorerslijst (competitie): Arjan van den Broek (6), Sonny Navest (3), Merwin Korterink (2), Brian Steensma (1), Remco Brinkman (1), Mike Verbeek (1), Joris Haver (1), Okko Kruyssen (1)

Hieronder enkele foto’s van het duel (beeld: Nico Kneepkens)