Wageningen heeft in een spannend duel met ONA’53 aan het kortste eind getrokken: 3-2. 

Voor het eerst in de historie van beide verenigingen stond er een competitieduel tussen Wageningen en ONA’53. In een vermakelijke stadsderby lukte het de bezoekers niet om een nederlaag op sportpark Ketwich Verschuur te voorkomen.

Al na twee minuten spelen liep Wageningen tegen een 0-1 achterstand aan. Het leek alsof de ploeg van Marco Rou enigszins geïmponeerd leek door de koploper. Desalniettemin gooide Wageningen gedurende de eerste helft het schroom van zich af en bood het met onder meer de sterk spelende Okko Kruyssen en Arjan van den Broek ONA’53 de thuisploeg goed weerstand. Een grote domper in de eerste helft was de rode kaart van Pieter van den Broek.

Toch was het na de pauze Wageningen wat het spel maakte. En dat werd beloond, toen Brian Steensma na een knappe aanval op aangeven van aanvoerder Patrick Kneepkens de gelijkmaker binnenschoof. Daarna was het ONA’53 wat met twee doelpunten uitliep, maar door een treffer van Merwin Korterink werd de slotfase toch nog spannend.

Opstelling Wageningen: Demi van den Hurk; Mike Verbeek, Ruben van Bart, Nino Jansen, Okko Kruyssen; Pieter van den Broek, Patrick Kneepkens (Nick Rou), Remco Brinkman (Joris Haver); Brian Steensma, Sonny Navest (Merwin Korterink, Arjan van den Broek.