Afgelopen week heeft Wageningen afscheid genomen van Gijs van de Logt, Michèl Breunissen en Jeroen Vliege. De drie spelers waren de afgelopen seizoenen gezichtsbepalend voor de selectie van Wageningen.

Het laatste competitieduel tegen stadsgenoot GVC – dat met 0-2 werd verloren – stond in het teken van Jeroen Vliege. Nog eenmaal mocht hij als middenvelder binnen de lijnen treden, voordat hij in de zeventigste minuut werd vervangen door Matthijs de Roos. Met Jeroen zwaait Wageningen een clubicoon uit. De linkspoot speelde liefst zestien seizoenen in het eerste elftal, nadat hij daarvoor onze jeugdafdeling had doorlopen. Komend seizoen gaat Jeroen de trainerscursus UEFA C volgen en wordt hij assistent van Marco Rou bij het eerste elftal.

Net als Jeroen kon ook Gijs van de Logt zijn afscheid bekronen met speelminuten. Met het tweede elftal nam de veertiger het in stadion De Wageningse Berg op tegen Blauw Geel ’55.  Gijs kwam in het seizoen 2007-2008 bij Wageningen en kwam tot afgelopen zomer uit in het eerste elftal. Met zijn tomeloze inzet, schat aan ervaring en het vermogen dit over te brengen op anderen, was Gijs een prettig persoon op en buiten het veld.

Met het vertrek van Michèl Breunissen moet Wageningen komend seizoen centraal in de verdediging een gat zien te dichten. Vijf zomers geleden streek Michèl – als zwager van Jeroen Vliege – bij Wageningen neer en knokte hij zich razendsnel in het elftal van John van Dijk. Daarmee streed Wageningen tot de laatste speelronde om promotie naar de derde klasse.

Dinsdagavond, na afloop van de training, dirigeerde trainer Mark van Wijk zijn eigen vertrek. Verkleed als Zwarte Piet had de oefenmeester voor iedere selectiespeler een gedicht geschreven. In twee seizoenen tijd heeft Mark zich als een betrokken, menselijke en bedreven trainer bewezen bij Wageningen. Onder zijn leiding heeft zich een transitie van jeugdspelers voltrokken, waar de selectie de komende seizoen op voort kan borduren.

Komende zomer neemt Wageningen helaas ook afscheid van doelman Roy Rijsemus. Over zijn afscheid volgt in de komende weken meer.