Op eigen veld heeft het eerste elftal van Wageningen een knap resultaat geboekt, door kampioenskandidaat Veluwse Boys op een 1-1 gelijkspel te houden. Doelpuntenmaker aan de kant van de thuisploeg was Ahmed Esmail.

Verslag en beeld: Nico Kneepkens

Het enige dat Veluwse Boys nog hoefde te doen om kampioen te worden was drie keer met 1-0 winnen van tegenstanders in het rechter rijtje. Wageningen had echter nog punten te goed van Veluwse Boys, omdat in de uitwedstrijd een 0-1 voorsprong door een dubieuze penalty en een doelpunt ver in blessure tijd werd omgezet in 2-1 verlies. Een paar jaar geleden werd in een wedstrijd om promotie naar de derde klasse zelfs een 0-4 voorsprong in de 84minuut door een reeks dubieuze vrije trappen – en 24 minuten doorspelen door de scheidsrechter – omgezet in een 5-4 overwinning, wat promotie naar de derde klasse voor Veluwse Boys betekende.

Zaterdag werd het onterechte verlies van beide laatste wedstrijden door Wageningen toch een beetje rechtgezet. Wageningen speelde met passie en het was een genot om te zien voor de ruim honderdvijftig toeschouwers. Er waren aan beide kanten goede kansen, maar het duurde tot de 74e minuut voordat Ahmed Esmail de 1-0 scoorde. De ontlading was groot. In de vijfde minuut van de blessuretijd kwam Veluwse Boys op 1-1. Wageningen vreesde voor herhaling van het bekende scenario, maar tot grote opluchting van iedereen werd het gelijkspel over de streep getrokken.

Compliment niet alleen voor onze spelers, maar ook voor de sportieve ploeg van Veluwse Boys, die ons feliciteerde met het behaalde resultaat.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het sterke Dodewaard op het programma, dat nog een kleine kans maakt op nacompetitie. De week erna speelt Wageningen de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen GVC, dat na een mindere periode weer op volle sterkte is.

Opstelling Wageningen: Demi van den Hurk; Nick Rou, Mike Verbeek, Bart Eulen, Lars Peters (Dylan Jansen); Tristan Slotboom (Joris Haver), Patrick Kneepkens; Ahmed Esmail, Sonny Navest, Jons Leijendekkers (Joeri Marcus); Brian Steensma.