Ons dameselftal speelde een thuiswedstrijd tegen de Kieviten. Speelster Nienke van der Wal schreef onderstaand wedstrijdverslag.

Het is zaterdagochtend vijf voor elf en de eerste dames komen aanslenteren in hun gloednieuwe trainingspakken met in de hand een paar croissantjes en een flesje drinken. Wanneer Maike aansluit, moet opgebiecht worden dat we haar voor de gek hielden toen we vertelden dat we zonder haar te weinig dames zouden hebben. We hadden echter alweer een hoge opkomst, want we mochten met drie wissels de wedstrijd starten tegen de Kieviten.

Met zelfvertrouwen liepen we het veld op, de vorige keer hadden we immers met 7-0 gewonnen. Helaas was van dit zelfvertrouwen weinig te zien na de aftrap. We begonnen rommelig en zeker niet op het niveau van de afgelopen wedstrijden. Gelukkig wist Merel na 16 minuten het eerste doelpunt te maken, waardoor we al vrij snel op 1-0 kwamen. Na de 1-0 kwamen er meer combinaties op gang en werd Lena ook een aantal keer diep gestuurd. Ook Claire gaf een paar prachtige ballen vanuit de hoek richting het doel van de Kieviten.

Na iets meer dan 20 minuten mochten Marieke, Lisanne en Nienke het veld betreden. Al snel werd de 2-0 gemaakt door Merel die na rommelig spel de bal in het doel liep. Veel tijd om te herstellen hadden die Kieviten niet, want drie minuten later zorgde Merel voor een hattrick in de eerste helft met een afstandsschot. Zo konden we met een gerust hart de rust in.

In de eerste 35 minuten van de tweede helft hadden wij veel kansen waarbij de bal de zestien wel bereikte, maar helaas niet het doel in ging. Af en toe braken de Kieviten door, maar door de goede communicatie van Hilde, Fleur en Linn achterin kregen ze niet de kans om echt gevaarlijk te worden. In de 81e minuut was het moment daar eindelijk na meer dan vijf seizoenen: door een één-tweetje met Merel maakte Nienke haar eerste doelpunt ooit vanaf de 16-meter in de kruising. Dit bracht Wageningen op een 4-0 voorsprong.

Door een aantal dramatische vallen van de Kievit-dames, hadden we een extra tijd van meer dan vijf minuten. Helaas wist Wageningen niet de nul te houden en viel de 4-1 in de 90ste minuut.

Al met al een dikke winst voor Wageningen. Tijd voor het welverdiende koude biertje in de zon.