Ons dameselftal speelde een uitwedstrijd tegen SDS ’55. Speelster Fleur Orlemans schreef onderstaand wedstrijdverslag.

De zaterdagochtend begon eigenlijk zoals elke andere. De meiden die langzaam de kantine binnendruppelen, het gezeur over het hekje bij de parkeerplaats, de croissantjes die nog even snel voor een euro zijn gehaald bij de supermarkt en de wilde verhalen van enkele meiden die vrijdagnacht hun avondeten nogmaals voorbij zagen komen. Met veertien meiden sterk vertrokken wij naar Wekerom om daar lekker een potje te ballen bij voetbalvereniging SDS ’55, het team dat vierde staat in de competitie.

Waterzak

Eenmaal aangekomen kwam het bekende ‘kelderklassegevoel’ naar boven. Er was geen kleedkamer beschikbaar, dus hielden we onze wedstrijdbespreking op de parkeerplaats naast de schapen. Uiteindelijk mochten we een kleedkamer delen met een ander team, maar onze spullen konden niet in die kleedkamer blijven staan. Gelukkig hadden we deze uitwedstrijd wel een keertje wissels, want zij moesten alle spullen tijdens de wedstrijd verplaatsen naar een andere kleedkamer. Ook werd het ‘mysterie van de verloren waterzak’ opgelost, nadat werd opgemerkt dat de shirtjes-tas begon te lekken. De waterzak heeft een week lang (gevuld met water) in de schone kleren lopen meuren. Dat kon er ook nog wel eens bij.

Met een barre voorbereiding begonnen we aan de warming-up, waar we nog maar vrij weinig tijd voor hadden. De standaard warming-up werd uitgevoerd onder het genot van lekkere muziekjes. Anniek had haar hardstyle-principes aan de kant gegooid en vroeg weliswaar het liedje van Toto – Africa aan, wat mentaal iets deed met de meiden. De laatste spieren werden gerekt, de tos zoals altijd verloren en we konden aan de wedstrijd tegen de nummer vier beginnen.

Pro-actief was ons motto, maar dat was in de eerste twintig minuten niet te zien. Er werd vooral op onze helft gespeeld en de tegenstander bleek best gevaarlijk te zijn bij corners. Toch zag je de aanval steeds chagrijniger worden door de verdedigingskills van Anne en Hilde. De aanval probeerde ons voor de gek te houden door steeds te wisselen voorin, maar door coaching van Linn lieten we ons niet gek maken. Na enige tijd kwam ons geheime wapen het veld in. Onze keepster Roos begon haar carrière als linskvoor en we werden steeds gevaarlijker in hun zestienmetergebied. In de 35ste minuut viel er zelfs een doelpunt! Merel kreeg de bal van Fleur in de zestien en legde de bal gericht in de hoek van het net. Al gauw werden de meiden ‘goalgeil’ en viel in de 38ste minuut de 0-2 door Fleur. Een slap balletje in het goal was het wel, maar door het uitkappen van Nienke (assist), leek het toch nog wel wat.

Uitgaansplannen

En daar bleef het niet bij, want in de 45ste minuut kregen wij een vrije trap op de helft van de tegenstander. Fleur trapte de bal voor het goal, waar die door Claire met het hoofd in het net werd gekopt. 0-3. Helaas geen meter bier, want die krijgen wij alleen als we met het hoofd scoren vanuit een corner. In de rust, zoekende naar onze spullen in een nieuwe kleedkamer, hielden we toch de hoofden koel. Jisca en Roos maakten een keeperswissel en wij begonnen pro-actief aan de tweede helft. Beide teams kregen kansen, maar gescoord werd er niet meer. Vooral in de laatste minuten was de tegenstander gevaarlijk, door het gebrek aan conditie van verschillende meiden.

Eindstand: 0-3 en drie punten! Een feestje was niet ver te zoeken, want de meiden hadden al afgesproken om zaterdagavond in Ede te gaan stappen. Onder een slap douchestraaltje werden de laatste uitgaansplannen gemaakt en gingen wij met een goed gevoel de nacht in. Want als wij scoren in het veld, zou dat in de avond ook niet moeilijk zijn.

Volgende week spelen wij geen wedstrijd. En dat is maar goed ook, want we moeten allemaal nog bijkomen van het avondje in Ede. Het teamgevoel is positief gegroeid, mede door onze nieuwe trainingspakken en het nieuwe levenslied van Toto. En we kunnen ons deze week weer druk bezig houden met een nieuw mysterie, namelijk die van de ‘verdwenen waterzak+verzorgingstas’. Mocht je deze vinden, graag even melden a.u.b.