In deze doorgeefrubriek wordt iedere editie een lid van onze vereniging aan de tand gevoeld, door middel van een aantal korte vragen. Deze keer Roy Rijsemus, die daarmee de rubriek aftrapt.

Naam en toenaam Roy Rijsemus, maar ook wel Royke, ‘de beste keeper van Wageningen’ of eikel.

Geboren 10 mei 1990 in het Pieter Pauw ziekenhuis.

Carrière tot nu toe Wageningen, SKV, Wageningen.

Beroep Duurzaam ondernemer in de bouw.

Gezin Voor zover ik weet geen kinderen. Op dit moment ben ik samen met de vrouw van mijn leven, Cile.

Hoe ben je bij Wageningen terecht gekomen? Toen ik zes was, wilde ik graag op voetbal. Ik had familie bij SKV spelen, dus toen mijn moeder naar De Zoom ging om me in te schrijven, liep ze daar Gerrit van Huenen tegen het lijf. Hij beloofde dat de inschrijving wel ging lukken en dat hij in de buurt woonde, dus het formulier wel even zou langs brengen. Gerrit was alleen vergeten dat wij aan de Keijenbergseweg in Wageningen woonden. En dus niet in Renkum, bij hem in de straat. Toen Gerrit ons huis eindelijk had gevonden en het formulier gaf, kwam mijn moeder er pas achter dat hij helemaal niet van SKV was, maar van Wageningen. Waarschijnlijk hebben de charmes van Gerrit toen de doorslag gegeven.

Hoe zou je jezelf als voetballer omschrijven? Een combinatie tussen een clown, bulldozer en slot op de goal. Is dat trouwens wel een uitdrukking? 

Wat was je hoogtepunt bij Wageningen? Het kampioenschap met de A1, waarmee we boven SKV eindigden.

Bewondering voor Ik heb een hele grote groep mensen om me heen en zij hebben allemaal wel een toffe eigenschap. Ik vind dat je voor iedereen open moet staan. Maar als ik iemand moet uitlichten, dan sowieso mijn moeder.

Levensmotto Inbouwen en uitwonen. Nee, dat is de slogan van mijn bedrijf. Ik kies ‘Go big or go home’. Alles moet je doen met de volle honderd procent, dus ook dingen vern**ken.

Favoriete film Meestal slaap ik tijdens films. Maar ik kies A Scanner Darkly, met Keanu Reeves, waar ik normaal echt een pleurishekel aan heb. Robert Downey jr. is wel een van mijn favorieten. Reservoir Dogs is ook goed, dankzij George Baker.

Douchen met onderbroek Goh, dat is een moeilijke. Absoluut zonder, hoe kan je anders over iemands been pissen?

Voor het laatst dronken Dat was met het bier-en-tequila-rondje afgelopen vrijdag. Of was het zaterdag? Geen idee, was dronken. We sloten af in de lounge van Hotel de Wereld. Chique toch?

Club Mijn eerste club was Feyenoord, want iedereen was voor Ajax. Ik wilde geen meeloper zijn.

Beste kleedkamergrap Vlak voor de bekerfinale tegen Westervoort met de A1 ging een teamgenoot – wiens naam ik niet zal noemen –  voor een grote beurt naar het toilet. Maar wel in een volle kleedkamer en dat kan natuurlijk niet. Gerrit (van Huenen, red.) gebaarde toen dat iedereen de kleedkamer uit moest en vervolgens draaide hij de deur op slot. Die speler dacht toen echt dat hij de wedstrijd zou missen. Het was trouwens Vincent Bongers.

Leven na de dood Dingen die je gedaan hebt kunnen nog verder leven als jij er niet meer bent. Het leven is oorspronkelijk geschapen om één grote cyclus te zijn. Je energie zal weer terugkeren tot de aarde. Misschien als windmolen, of compost.

Voetballer Jaap Stam, Francesco Totti, Ruud van Nistelrooy en Roy Makaay natuurlijk, naamgenootje.

Lezen Nee.

Beste eigenschap Ben best loyaal, net als een puppy. Dat betekent dat ik af en toe ook afgeleid ben.

Wedstrijdrituelen Na mijn eerste jaar bij de selectie vond de leiding dat ik redelijk hard de warming-up in ging. Daarom kwamen ze met het voorstel dat ik vijf minuten voor de wedstrijd al in de kleedkamer ging zitten, om wat tot rust te komen. Werkt best goed. Verder heb ik altijd wel een speciale voetbalonderbroek. Eerst was dat een groen-witte, nu is dat een vrouwenmodel van de Zeeman, maatje M.

Grootste gebrek Subtiele dingen vallen mij vaak niet op. Daardoor wil ik nog wel eens signalen missen.

Beste tegenstander Kiki Musampa, maar daar heb ik nooit tegen gevoetbald. Dan wordt het Roy Rijsemus, want als het slecht gaat voetbal je vaak tegen je jezelf.

Beste medespeler Wat goed is om te zeggen: de beste medespeler hoeft niet per se over de beste voetbalkwaliteiten te beschikken, maar moet vooral zijn medespelers ook beter laten voetballen. Voor mij zijn dat er een paar geweest, in dit geval kies ik Jureno ‘opa’ Augusto.

Auto Mijn huidige auto is een Volkswagen, Ze is grijs en heet Sacha. Aan de buitenkant vaak wat vies, maar wel lekker om in te rijden.

Muziek Op dit moment Superstylin’ van Groove Armada, maar So Fresh, So Clean van Outkast luister ik ook graag, vooral na het douchen.

Eten en drinken Ik ben net een vuilnisbak, maar een goede Hollandse maaltijd is het beste dat je kan eten. Vrouwen kunnen dat tegenwoordig alleen niet meer zo goed maken.

Trainer Gerrit van Huenen, naast voetbaltrainer ook mentor voor velen geweest.

Persoonlijke ambitie Een stabiele familie om me heen creëren, waarin ik een goede vader kan worden voor leuke kinderen. Die bestaat natuurlijk niet alleen uit bloedverwanten.

 

Naar wie gaat de rubriek volgende week?

Fleur Orlemans. Dat is wel een toffe meid die meer doet voor de club.