Wageningen 1 heeft de competitie hervat met een 1-5 overwinning op SC Valburg. Uitblinker aan de kant van de groen-witten was invaller Brian Steensma, die maar liefst 4 (!) doelpunten voor zijn rekening nam.

In een wedstrijd waar de harde wind een grote invloed op het spel had, vielen alle doelpunten in de tweede helft. Ruben van Bart – evenals Steensma normaliter uitkomend voor het tweede elftal – zorgde vlak voor tijd voor het slotakkoord, door de 1-5 binnen te koppen.

Gedurende de eerste helft had Wageningen behalve aan SC Valburg ook aan de harde tegenwind een behoorlijke tegenstander. Het resulteerde in enkele kansen van de goed opkomende tegenstander, terwijl Wageningen het vijandige doel moeilijk wist te bereiken.

Centrale verdedigers Ruben van Bart en Bart Eulen.

Waar beide ploegen doelpuntloos de rust in gingen, was het Wageningen dat na de thee wél wist te profiteren van de wind in de rug. Met invaller Brian Steensma in de gelederen zocht de ploeg van Mark van Wijk veelal de diepte, waarna het tot tweemaal toe Steensma was die via een lange bal tot scoren kwam.

Brian Steensma neemt de felicitaties in ontvangst.

Net op het moment dat er bij Wageningen wat berusting in de ploeg sloop, was het Valburg dat met een tegentreffer de wedstrijd weer opende – en kansen rook naar meer. Maar opnieuw was daar Brian Steensma, die met de 1-3 en 1-4 de wedstrijd definitief in het slot gooide. Het slotakkoord was voor Ruben van Bart, die met een kopbal een puike corner van opnieuw Steensma verzilverde.

Volgende week wacht voor Wageningen het thuisduel tegen EMM Randwijk.

Verzorger Evert Groeneveld. Op de achtergrond gaat topschutter Steensma op de schouders van Roy Rijsemus.