Effectief WVV Wageningen 2 verslaat koploper Blauw Geel ’55 5 met ruime cijfers: 1-4

WVV Wageningen 2 heeft de laatste competitiewedstrijd van 2018 winnend afgesloten. Bij de koploper – Blauw Geel’55 6 – werd maar liefst met 1-4 gewonnen. Brian Steensma (2x) en Joeri Marcus (2x) waren trefzeker.

De wedstrijd
WVV Wageningen 2 begon erg fel aan wedstrijd, uiterst gedisciplineerd, won veel duels op het middenveld en achterhoede, de passing was uitstekend (ondanks de wind) en voorhoede was erg effectief. In de eerste 20 minuten was de bal voor Blauw Geel, maar kwamen zij niet tot uitgespeelde kansen. WVV Wageningen kwam in die periode niet verder dan een voorzet die langs alles en iedereen ging.

Na die voorzet viel de wedstrijd meer in Wagenings’ voordeel. Brian maakte in de 24e minuut de 1-0 (Assist: Demi). Een typisch Brian-moment, waarbij een machtige sprint leidde tot een 1-op-1 kans. De afronding was ook schitterend, want hij schoot door de benen van de keeper. Vervolgens werd WVV Wageningen door het geven van lange ballen – die achter de verdediging vielen – steeds gevaarlijker.
In de 30e minuut leidde een lange bal op Brian tot de 2-0 van Joeri. Joeri omspeelde de doelman en maakte het doelpunt. De 0-3 viel uit een Wagenings’ ingooi die in de voeten van de tegenstander werd gespeeld. Daarna werd de bal verkeerd verwerkt en lag hij voor de voeten van Brian. Brian liep 1 op 1 en schoof dit keer de bal langs de keeper. Na de 0-3 ging WVV Wageningen verder met fel verdedigen. Vlak voor de rust kreeg Blauw Geel een vrije bal op 20 meter afstand. Deze bal werd door Demi goed uit de hoek gedoken.

In de rust heeft Sander zijn mannen toegesproken en gewaarschuwd voor een zware tweede helft. En die waarschuwing bleek niet geheel onterecht te zijn. De tweede helft speelde WVV Wageningen met wind tegen en dat kwam het Wagenings’ spel niet ten goede. Omdat de eerste helft veel kracht kostte, werd de ploeg ook steeds vermoeider.

Daarentegen kwam Blauw Geel als een andere ploeg uit de kleedkamer en nam de wedstrijd met hoog druk zetten over. Daarbij werd het deels ook door de scheidsrechter geholpen. Denk hierbij aan het nemen van dode spelmomenten op verkeerde posities, andere bal dan de wedstrijdbal oppakken en het maken van harde overtredingen. Hierdoor werd de sfeer tijdens de wedstrijd steeds grimmiger. Na 25 minuten van overleven, verdween de bal uit het niets achter Demi (1-3). Daarna had de koploper enorm haast en ging het meer risico’s nemen.

Deze risico’s bleken het startschot voor een Wagenings Kwartiertje te zijn. Een afstandsschot van 40 meter de ingevallen Evert-Jan vloog rakelings de verre kruising, 1-op-1 kansen van Joeri en Brian en de actie van Tristan waarbij hij twee tegenstanders voor het blok zet, waren nog niet voldoende om de 1-4 op het scorebord te zetten. De 1-4 viel nog wel. In de blessuretijd werd een afgemeten voorzet van Alfonso met het hoofd afgewerkt: 1-4.

Zonder één speler tekort te doen gaat de DBTS Man of the match-Award naar Nico Stoop. De centrale middenvelder heeft de longen uit het lijf gerend, speelde verdedigend ijzersterk en bleek een ware plaag voor zijn directe tegenstander.

Aanstaande zaterdag speelt WVV Wageningen 2 tegen SDV Barneveld 8. Bij winst overwintert WVV Wageningen 2 in de beker en belandt het met 15 andere ploegen in de koker. De wedstrijd aanvangt om 12.45 uur op Sportpark Norschoten in Barneveld. Wij hopen hierbij op de steun van de Green-White Army en overige belangstellenden!

Opstelling WVV Wageningen 2: Van den Hurk, Lamers (70. Bakker) , L. Bekkers, Van Bart, Wieshahn, Stoop (88. Okué), Okué (60. Van Ommeren), Slotboom, Ebbers, Steensma en Marcus.

Afwezig: De Roos (bij 1), Van Roekel (verplichtingen), Fayaz, Van der Meulen, N. Bekkers, Van der Logt (geblesseerd).

Auteur: Alfonso Okué