Afgelopen zaterdag vond er op sportpark de Zoom weer eens een heuse derby plaats.
Wageningen 2 mocht op bezoek bij buurman SKV 2.

De vorige twee wedstrijden van Wageningen 2 (tegen Blauw Geel en Advendo) waren enigszins teleurstellend geëindigd. Beide wedstrijden leverden namelijk puntverlies op door late tegentreffers.

Wageningen 2 had ondanks een volle ziekenboeg toch 17 man om op jacht te gaan naar 3 punten.
SKV 2 had ten opzichte van vorig seizoen een aardige metamorfose ondergaan; Een compleet nieuw jong elftal trad deze keer aan tegen de manschappen van Fragkiadakis. Het echte “derby” gevoel ontbrak daarmee een beetje, maar dat had misschien ook te maken met het verloop van de wedstrijd.

Echt spannend werd deze derby namelijk niet. Na zo’n 20 minuten spelen scoorde Peter door attent te reageren op een vrije trap van Sander. En 15 minuten erna maakte de keeper van SKV een fout. Bij het uitverdedigen speelde de keeper pardoes Sonny (Navest) in de voeten. Sonny wist hier wel raad mee; Hij kapte de keeper uit en rondde vervolgens beheerst af, 0-2.

In de tweede helft liep Wageningen met goede doelpunten uit naar 0-6. Ze domineerden nagenoeg volledig en SKV leek het verder wel te geloven. Maar eerlijkheidshalve moet worden gezegd dat wanneer Wageningen zorgvuldiger met haar kansen was omgegaan, de dubbele cijfers zeker gehaald hadden kunnen worden. Dat mocht de Wageningse pret natuurlijk niet drukken! Een 6 klapper voor het 2e maakt dat ze de aansluiting vinden met de middenmoot.

Morgen staat de volgende Wageningse derby op het programma; Dan ontvangen de Groen-Witten GVC 2 op Sportpark de Zoom!
Die aftrap staat gepland om 12:00.

Wagningen 2 verplettert SKV 2 (aldus het AD)