Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Wageningen 2 mocht aantreden tegen DTS 4, een oude bekende van vorig seizoen. Leuke ploeg, jong en fris met veel loopvermogen!

Trainer Fragiadakis had duidelijk de kaders neergezet tijdens de wedstrijdbespreking, duidelijke afspraken werden gemaakt en eenieder wist wat hem te doen stond!

De thuisploeg moest nogal wat spelers missen; weekendjes weg, festivals etc. etc. speelden hen parten. Gelukkig kregen zij ondersteuning van Ricardo (3e elftal) en konden we alsnog met 16 man aan de wedstrijd beginnen. En die 16 hadden we ook allemaal nodig zo zou blijken.

Direct na de aftrap begonnen Wageningen moeizaam. Eenvoudige combinaties lukten niet, men had soms moeite om de bal 3 keer rond te spelen. De grootste tegenstander leek het team zelf te worden.

DTS werd daarmee in de kaart gespeeld. In de eerste 10 minuten werden zij dan ook tot tweemaal toe gevaarlijk. Niet heel veel later was het wel raak voor DTS;  Vanuit een mooie aanval over rechts werd uiteindelijk goed binnengeschoten door de gasten uit Ede; 0-1 .

Door het uitvallen van Alfonso en Sander moest Fragkiadakis noodgedwongen ingrijpen. Na een aantal wisselingen leek Wageningen 2 wel wat meer grip te krijgen op de wedstrijd en zo waren zij steeds vaker op de helft van DTS te vinden.
Bij een corner werd Abdi in de rug gelopen in de 16 en dat was dan ook een strafschop. Deze buitenkans werd door Marcel zakelijk benut; 1-1.
Vlak voor de rust werd DTS weer dreigender en wisten zij ook te scoren. Echter, de bal was reeds achter geweest waardoor de ruststand 1-1 bleef.

In de tweede helft golfde het spel over en weer waarbij de betere kansen wel voor DTS waren. Toch, na een minuut of 20 pikte Anton de bal op net over de middenlijn en knalde vervolgens vanaf een meter of 40 de bal in het goal. Prachtig doelpunt !! 2-1.

Vasthouden zou mooi zijn maar de tegenstander speelde steeds meer opportunistisch de lange bal. Daarmee werd hun snelle voorhoede aan het werk gezet. Na een aantal hachelijke situaties werd toch nog de gelijkmaker gescoord, 2-2.

In de absolute slotfase leek DTS nog een kansje te krijgen op de winnende, maar de indirecte vrije trap vanaf randje 16 werd wild overgeschoten en werd er uiteindelijk afgefloten met een 2-2 op het scorebord.

Komende zaterdag mag Wageningen 2 op bezoek bij de (nog ongeslagen) nummer twee Blauw Geel 4. (Aftrap 15:00)

Het team van Kostas Fragkiadakis: Wageningen 2