De competitie van Wageningen 2 is begonnen met een van de vele Wageningse derby’s die de competitie rijk is. Op bezoek bij ONA ’53 stond er na het laatste fluitsignaal 2-2 op het scorebord.

ONA 3 leek haar gasten met twee elftallen te ontvangen; Een elftal geblesseerden en een fit elftal. Zoals al op de site van ONA te lezen was, was dit een wedstrijd met twee gezichten. Daar waar ONA de eerste helft de overhand had, was de tweede helft voor Wageningen.

In de eerst helft kwam ONA op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Annejan. Ondanks een licht veldoverwicht van de thuisploeg kwam Wageningen op gelijke hoogte door een doelpunt van Sonny Navest. Hij wist te profiteren van een bal die de keeper van ONA niet helemaal onder controle kreeg; 1-1.
Voor rust kwam ONA wederom op voorsprong; uit een corner werd de 2-1 binnengekopt.

Tijdens de rust werd er het een en ander omgezet bij Wageningen om wat meer grip te krijgen op de wedstrijd. Wageningen wist daardoor de druk op te voeren, waarbij ONA iets meer aangewezen was op de counter. Een gele kaart aan Wageningse zijde leek wat roet in het eten te gooien, maar niet veel later kwam ook de thuisploeg met 10 man te staan. Hierdoor kon Wageningen toch verder gaan waar het de tweede helft gebleven was; de gelijkmaker forceren. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker van Hamid; 2-2.

Deze 2-2 bleek tevens de eindstand, waardoor de eerste Wageningse derby een puntendeling opleverde.