Wageningen 2 is de bekercompetitie goed begonnen. Op Sportpark de Zoom werd ESA 4 met 4-3 verslagen.

Het elftal van Fragkiadakis begon de wedstrijd sterk; binnen tien minuten scoorde Joris Haver met een bekeken balletje over de keeper. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Zo’n vijf minuten later wist de keeper van ESA een schot van Alfonso te stoppen, maar de rebound van Nanno Bekkers was hem vervolgens te machtig, 1-0.
Wageningen 2 oogde een stuk fitter, maar wist dit gegeven niet echt te benutten de tweede helft. De voorsprong werd na rust wel uitgebreid naar 2-0. Uit een goede corner van Anton wist Peter bij de eerste paal raak te koppen. Diezelfde Peter maakte ook de derde treffer van de wedstrijd, maar onfortuinlijk genoeg passeerde hij ditmaal zijn eigen keeper, 2-1. Sonny Navest bracht het verschil weer naar twee doelpunten, ware het niet dat ook zijn doelpunt werd afgekeurd.
Na dit moment leek ESA zich te herpakken en kwamen de gasten veel meer aan voetballen toe. Dit resulteerde in een talrijk aantal voorzetten, van waaruit uiteindelijk ook de 2-2 viel.
Niet lang daarna waagde Bart Tijben een poging door van een meter of 25 met een droge knal de keeper te testen. Testresultaat; 3-2 voor de Groen-Witten!
De voorsprong werd even later nog verder uitgebreid. In een moment van verwarring (bij beide teams) trok Joris, en daarmee Wageningen 2, aan het langste eind. Joris ontving de bal namelijk ogenschijnlijk in buitenspelpositie, maar daar de assistent scheidsrechter gedecideerd zijn vlag omlaag hield, liep hij vertwijfeld door om vervolgens de bal langs een stilstaande keeper te kunnen schuiven, 4-2.
Het laatste wapenfeit kwam van de bezoekers uit Arnhem. Via een knappe kopbal in de kruising bepaalden zij de eindstand op 4-3.

In een sportieve en doelpuntrijke wedstrijd liet Wageningen 2 zich vooral de eerste helft van zijn goed kant zien. Zaterdag 16 september kan er gekeken gaan worden of deze lijn doorgetrokken kan worden. Dan treft het team van oefenmeester Fragkiadakis OSC 2 op sportpark de Zoom.