Ab Wit erelid van onze vereniging en voorzitter van 1962 tot 1981 is 25 april 2022 op 93 jarige leeftijd overleden.

Ab Wit is vooral bekend geworden door zijn als arts bedachte nacompetitie, waarmee de competitie spannend bleef tot het eind. Clubs die door tijdelijke problemen op achterstand waren geraakt zouden alsnog met een periode kampioenschap via de nacompetitie kunnen promoveren. Niet alleen voor de kampioen, maar voor alle clubs bleef de competitie daardoor spannend tot het eind.

In het 2e jaar van de nacompetitie was het WVV Wageningen dat in 1974 via zijn nacompetitie promoveerde naar de eredivisie.

Als voorzitter van WVV Wageningen heeft hij er voor gezorgd dat in 1978 de proftak afgesplitst werd van de amateurtak, zodat het amateur gedeelte van de club niet meegenomen zou kunnen worden in een faillissement van de proftak. Voor de afgesplitste proftak FC Wageningen betekenden financiële problemen inderdaad na 14 jaar in 1992 helaas het einde.

Wij zijn Ab Wit dankbaar voor zijn visie en zijn 19 jarig bezielend voorzitterschap van onze voetbalvereniging WAGENINGEN.