Ons dameselftal speelde afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd uit tegen Advendo ’57 VR1. Speelster Linda Duijzens schreef onderstaand wedstrijdverslag.

Afgelopen zaterdag mocht het damesteam hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Advendo ’57 spelen. In de middag verzamelden ze als gewoonlijk met een groot deel van het team bij de club. Het waaide redelijk hard, wat een enerverende wedstrijd voorspelde. Waar de één alleen aan de afsluitende BBQ van vanavond dacht en daardoor haar voetbalspullen vergat, was de ander druk in de weer met het in goede banen leiden van het afscheid van onze trainers.

Met 12 vrouwen en onze trainers komen we even later aan in Ederveen. Het weer was omgeslagen en de zon gaf ons prachtig voetbalweer. Onder begeleiding van ‘Eye of the Tiger’ van Survivor betraden we het veld vol goede moed. De eerste helft tegen de nummer 2 was begonnen. Advendo kwam enkele keren aan onze kant van het veld, maar veel grote kansen kregen zij niet. Daarbij hadden wij Jisca in de goal die vele ballen tegenhield. Na een tijdje valt dan toch het eerste doelpunt, helaas in ons doel. Het staat 1-0 voor Advendo. We herpakken ons en betreden het andere deel van het veld waar Merel en Fleur zich door een linie van verdedigers heen weten te voetballen. Helaas zonder resultaat. Advendo komt terug. Vervolgens valt er nog een tweede doelpunt en gaan we met 2-0 de rust in.

De tweede helft was al begonnen, maar onze focus was er nog niet direct. Hierdoor viel al snel de 3-0 bij ons in het doel. Ondertussen probeert Maike, tijdens haar laatste wedstrijd, nog een doelpuntje mee te pakken via enkele goed gerichte lange afstandsschoten. Maar ook deze techniek mag niet baten. Vervolgens valt het doelpunt weer aan de verkeerde kant van het veld, via een voorzet komt de bal voor het doel waar deze eerst geblokt wordt. Helaas komt de bal daarna niet de ’16’ af en beland hij alsnog op een ongelukkige manier in het doel. Voor het einde van de wedstrijd geeft Nienke nog eens alles om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen, ze rent het hele veld over na een paar lange voorzetten. Waarbij ze in de laatste minuten nog bijna een goal maakt. Het laatste fluitsignaal klinkt bij 4-0.

Na afloop van de wedstrijd vertrokken we weer naar Wageningen voor onze seizoensafsluiter. We hadden natuurlijk liever willen winnen, maar desalniettemin genoten we van een heerlijke BBQ. Maar aan alle mooie dingen komt een eind. Dit was onze laatste wedstrijd met onze trainers Patrick en Nanno. Op een gepaste wijze gaf Fleur een mooie bedankspeech en enkele cadeaus. Nogmaals bedankt voor al jullie inzet en toewijding! Wij hebben enorm genoten van jullie aanwezigheid en hopen jullie nog vaak langs de lijn bij onze wedstrijden te zien. Waar velen van ons team de avond goed afsloten met een hapje en een drankje, nemen we nu even rust gedurende de zomerstop. Maar we kijken al uit naar het nieuwe seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.