Ons dameselftal speelde een uitwedstrijd tegen Lunteren VR1. Speelster Jisca Diederik schreef onderstaand wedstrijdverslag.

Afgelopen zaterdag is er weer heel wat gebeurd, wat ik graag met jullie deel. De één na laatste wedstrijd van het seizoen stond voor de deur, welke plaats vond in Lunteren om 15.00 uur. Lunteren stond vijfde in de competitie wat vijf plaatsen hoger is dan ons, maar dat deed ons niks. Voor de wedstrijd hadden wij namelijk een bespreking gehad waar iets positiefs uit kwam: een zeer groot deel van het team gaat nog een seizoen door.

Aansluitend op de bespreking was er heerlijke lunch klaargemaakt voor ons door Dinie en Annie. Daar tegenover stond wel dat wij minder lang konden uitslapen, maar voor een krokant gebakken kroketje komen wij ons bed wel uit. Met twaalf dames sterk en onze buikjes vol begaven wij ons richting Lunteren. In de auto ging het zoals altijd weer over de liefde, het leven en … hoe zou het eigenlijk zijn om ‘Instagram famous’ te zijn? Er werd gespeculeerd of ons damesteam hier een kanshebber voor zou zijn, maar er kwam geen conclusie uit.

Een klein half uurtje later was Team Nienke al gauw op locatie gestrand. Althans, dat dachten wij. Het bleek een tennisclub te zijn. Het stelletje gekleed in polo’s die achter ons aanliep vond het al vreemd dat er bidons werden meegenomen naar een tennisclub (Hoezo?! Tennissers moeten ook drinken toch?). Een typische actie weer die de doorslaggevende factor was voor het maken van een Kelderklasse Instagram-account. Zodoende het ontstaan van @wvv_kelderklasse, een memorabel moment.

VOLG ONS NU OP INSTAGRAM: @WVV_Kelderklasse

Aangekomen in de kleedkamer ging de muziek weer op maximaal volume en de sfeer zat er goed in. Onze trainers, Patrick en Nanno, konden er niet bij zijn dus nam Fleur het woord om iedereen te duiden op de opstelling. De eerste post op Instagram was een feit want wij gingen gelijk live. Gelukkig was er voor bijna iedereen een basisplek. Op Marieke na, want die was herstellende van een blessure. Trouwe supporter Mitchell nam plaats als vlagger langs de zijlijn. De tos aan het begin van de wedstrijd werd gewonnen door Linn (die deze wedstrijd captain was), waarna Fleur vol verbazing zei: ‘Dit mag je vaker doen, want ik win dus nooit’. De wedstrijd kon beginnen, wij waren er klaar voor.

Tijdens de wedstrijd merkte ik op dat mijn tegenstander op kauwgom aan het bijten was. ‘Zou ik er wat van zeggen?’ dacht ik bij mijzelf. ‘Nee, ze zou toch wel moeten weten dat het gevaarlijk is en anders, survival of the fittest. In gedachtes verzonken probeerde ik te herinneren wat ik bij de EHBO cursus had geleerd als er iemand aan het stikken was. ‘Vijf keer slaan tussen de rugbladen en hoeveel keer de heimlich greep? Focus! k ben bezig met een voetbalwedstrijd’.

De eerste helft liep voorspoedig, wij wisten stand te houden tegen Lunteren en gingen de rust in met een 0-0 tussenstand. Niet iedereen was heel gebleven, Anniek moest halverwege wisselen doordat zij een voet op haar hak kreeg en Sylvana had een bal-afdruk op haar bovenarm staan waardoor ze de tweede helft wissel stond.
In de tweede helft is er gescoord door Lunteren. De mid-mid schoot vanaf de zestien met een flinke snelheid op de goal. Keepster Roos, die al wat reddingen erop had zitten, kon dit keer de bal helaas niet houden. Gelukkig hadden we altijd nog ons Instagram-account, die ondertussen goed gevuld was met posts. Maar opgeven dat doen wij niet, want er zat nog genoeg wil in ons om te winnen (lees gelijkspelen).

Enkele minuten waren verstreken waarna het tweede memorabele momentje van de dag gebeurde. Merel (onze spits) die zich vlakbij de middellijn begaf, wist haar tegenstander te passeren met een panna en rende verder onder een luide ‘OOOOH’ die vanuit onze dames en de toeschouwers te horen was. Kort daarna schoot ze vanaf de zijlijn op grote afstand de bal over de keepster heen en werd de stand naar 1-1 gebracht. Een wereldgoal waar helaas geen beeldmateriaal van is. Wel is er beeldmateriaal van twee dames die tijdens de wedstrijd struikelde en vielen. Wederom een goed te gebruiken voor onze Instagram, gelukkig.

De rest van de wedstrijd is het vrij gelijk opgegaan en spannend geweest tot in de laatste minuut. Maar een 1-1 eindstand is het uiteindelijk geworden. Gelijkspel, maar voor ons gevoel gewonnen en een wedstrijd waar we trots op mogen zijn. Toch nog een puntje mee kunnen slepen naar ons mooie Wageningen.

VOLG ONS NU OP INSTAGRAM: @WVV_Kelderklasse