Een geblokt schot van Wageningen-aanvoerder Patrick Kneepkens.

Met de eerste zonnestralen van het nieuwe kalenderjaar op het veld, traden het eerste, tweede en dameselftal op De Zoom aan voor een mooie voetbalmiddag.

Met het G-veld achter de kantine als toneel namen de dames het op tegen SV Otterlo. Helaas werd de wedstrijd verloren, maar aan enthousiasme en inzet geen gebrek aan onze zijde.

Gelijktijdig startte rond het middaguur op het kunstgrasveld ons tweede elftal aan hun eerste competitiewedstrijd na de winterstop. In een redelijk vertrouwde opstelling gaf het equipe onder leiding van Sander Coenen een vervolg aan de succesvolle bekercampagne, waarin twee weken geleden met 8-1 werd gewonnen van Eendracht ’30.

En ook nu – met het tweede elftal van Kesteren als tegenstander – was Brian Steensma met zijn doelpunten belangrijk. Het werd uiteindelijk, mede dankzij een eigen doelpunt van de uitploeg, 3-0 voor Wageningen. Zowel Steensma als de-nul-houdend doelman Demi van den Hurk mochten direct daarna aansluiten bij het eerste elftal, om daar op de bank plaats te nemen.

In een wedstrijd met opvallend veel publiek langs de lijn, begon Wageningen 1 vervolgens moeizaam tegen het stugge EMM. De Randwijkers kregen een paar goede kansen, maar telkens was daar doelman Roy Rijsemus die zijn ploeg voor een tegendoelpunt wist te behoeden. 

Wageningen kreeg uiteindelijk na een half uur spelen de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar helaas strandde de strafschop van Sonny Navest op de lat. Niet veel later lukte het de bezoekers wel om te scoren, maar hierop reageerde Wageningen – met de sterk spelende Okko Kruijssen – attent. Van grote afstand zag hij de doelman van EMM verkeerd gepositioneerd staan en schoot hij Wageningen weer langszij.

Na rust ging Wageningen op jacht naar de 2-1 en bracht het onder meer Brian Steensma in de ploeg, die vorige week nog viermaal wist te scoren tegen SC Valburg. Via een prachtige aanval over meerdere schijven lukte dat de groen-witten uiteindelijk ook, waarbij aanvoerder Patrick Kneepkens het eindstation was. 

Met het klinken van het laatste fluitsignaal – en daarmee de tweede overwinning op rij voor ons eerste elftal als feit – was de mooie voetbalmiddag op De Zoom gelukkig nog lang niet voorbij en bleef het in de kantine zoals altijd nog lang gezellig. 

Klik hier voor een link naar het wedstrijdverslag van de Hoog en Laag.