Mark van Wijk. Beeld: Herman Stöver (De Gelderlander)

Ook volgend seizoen is Mark van Wijk hoofdtrainer van WVV Wageningen. Door de contractverlenging begint de 35-jarige oefenmeester komende zomer aan zijn derde seizoen op sportpark De Zoom.

In het eerste seizoen onder leiding van Van Wijk eindige Wageningen op een teleurstellende twaalfde plaats in de competitie. Dit seizoen gaat het – met een voorlopige achtste plaats – iets beter, maar tevreden is de hoofdtrainer nog niet. “Deze verlenging geeft mij de kans om mijn ambities met deze club écht te kunnen waarmaken. Het is daarom ook geen geheim dat ik al vroeg heb aangegeven graag door te willen gaan als trainer. Ondanks de soms tegenvallende resultaten, zit er meer in deze groep dan nu tot uiting komt.”

Ook ziet Van Wijk een positieve tendens ontstaan in de selectie. “Neem als voorbeeld het tweede elftal, dat draait dit seizoen prima en zorgt voor de nodige stabiliteit in de gehele selectie. Iedereen weet dat de concurrentie in het zaterdagvoetbal volgend seizoen – met de komst van ONA’53 en WAVV – groot zal zijn, maar daar maak ik mij niet druk om. Wageningen zal ook volgend seizoen met een representatief elftal starten, waar sportiviteit en gezelligheid samen gaan.”