WAGENINGEN Aanvaller Sonny Navest heeft zich bij WVV Wageningen gekroond tot clubtopscorer aller tijden. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vierdeklasser ontving de 32-jarige spits daarom uit handen van aanvoerder Patrick Kneepkens een speciale onderscheiding.

Sonny Navest – eerste elftalspeler van vierdeklasser WVV Wageningen – lukte dat wel. Afgelopen seizoen ging hij voormalig-clubtopscorer Sander Coenen voorbij, die in totaal tot 101 doelpunten kwam. Dat deed Navest begin vorig jaar, op bezoek bij DVSA (7-1 verlies).

110 TREFFERS Inmiddels staat de teller dus op 110 doelpunten. Maar wat is nou een typische Navest-treffer? En hoe gaat de spits gedurende een wedstrijd te werk? (Voormalig) teamgenoten Patrick Kneepkens en Ruben van Bart weten het wel. ,,Kopsterk en veel loopvermogen”, begint aanvoerder Patrick Kneepkens. ,,Dat zijn kwaliteiten die Sonny absoluut niet bezit. Maar hij heeft wel een neusje voor het doel, met de typische Bombarda-goal als huismerk.”

BENEN ALS LUCIFERHOUTJES Voorstopper Ruben van Bart – die tot afgelopen zomer ruim tien seizoenen met Navest samenspeelde – kan de woorden van Kneepkens alleen maar beamen. ,,Het is bij Sonny aannemen, draaien en uithalen. Maar wat mij toch altijd het meest heeft verbaasd, is dat iemand met benen als luciferhoutjes toch zo verschrikkelijk hard kan schieten.”

Navest zelf is zichtbaar blij met de onderscheiding. ,,Het is mooi dat ik deze prijs mag ontvangen. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, Wageningen is een fijne vereniging. Hopelijk kan ik er dus nog wat jaartjes – en doelpunten – aan vast knopen.”

 

Tekst en foto: Bart Eulen

Bron: Hoog en Laag

https://hoogenlaag.nl/lokaal/sonny-navest-clubtopscorer-aller-tijden-wvv-wageningen-537622