WVV Wageningen 2 gaat na strafschoppen terecht door in de beker

WVV Wageningen 2 heeft de 1/8-finale van de regionale beker bereikt. De ploeg onder leiding van Sander Coenen en Fred van Laar won na een 1-1 gelijkspel via een strafschoppenserie (3-4) van SDV Barneveld 8. SDVB 8 speelt op hetzelfde niveau als WVV Wageningen 2, maar in een andere competitie. In deze competitie spelen o.a. SDS’55 3, DTS Ede ’35 7 en Bennekom 4, allemaal ploegen waar WVV Wageningen 2 vorig jaar met wisselende resultaten tegen speelde. SDVB 8 staat in hun competitie op de 2e plaats. Alle ingrediënten dus voor een zware wedstrijd.

Vorige week speelde WVV Wageningen 2 tegen de toenmalige koploper (Lunteren is de nieuwe koploper) in de competitie (in Ede, Blauw Geel ’55 5) een prima wedstrijd. In Barneveld was dit eigenlijk niet veel anders. WVV Wageningen was de ploeg met de beste kansen, won de meeste duels op het middenveld en in de achterhoede. Het verschil met vorige week zat hem in de afronding.

In de eerste 10 minuten heeft WVV Wageningen wel 3 keer alleen voor de keeper gestaan, maar stond het vizier niet op scherp. Uit een hoekschop kwam WVV Wageningen 2 toch snel op voorsprong. Ruben van Bart maakte een fantastische voorbeweging  en kopte tegendraads de 1-0 binnen. Na de 1-0 kreeg SDVB 8 iets meer grip op de wedstrijd door de 4-3-3-opstelling naar een 3-4-3-formatie te wijzigen. Dat leidde tot meer dreiging op het doel van Demi maar niet tot uitgespeelde kansen. Daarentegen kreeg WVV Wageningen 2 wel zijn kansen, maar maakte bij de afronding telkens verkeerde keuzes.

Na de rust was het spelbeeld niet anders en bleef de verdiende 0-2 uit. Een oude voetbalwet luidt dan als volgt: als jij je kansen niet afmaakt, dan doet de tegenstander het. Dat gebeurde ook, want in de 55e minuut kwam SDVB 8 op 1-1. Een voorzet richting  paal – die door Henk Lamers van de lijn nog werd gered – verdween in het doel. Na de 1-1 werd WVV Wageningen steeds dreigender maar onder anderen Brian, Joeri, Alfonso, Matthijs en Jano hadden hun dag gewoon niet. Soms heb je zo’n dag dat het vizier niet op scherp stond en afgelopen was zo’n dag.

In de beker is een gelijkspel niet voldoende. Dus na 90 minuten worden er strafschoppen getrapt. De trainersstaf besloot dat Ruben, Jano, Joeri, Henk van Roekel en Matthijs een strafschop mochten trappen. De eerste strafschoppen werden door Ruben, Jano en Joeri raak  geschoten. Ondertussen had SDVB 8 de 2e strafschop gemist – die door Demi werd gepakt – en er drie raak geschoten.

Daarna mocht Henk van Roekel aanleggen voor een vierde strafschop en hij schoot de bal op de keeper. De vijfde strafschop van SDVB 8 werd ook ruim gemist. Daarentegen werd de vijfde strafschop van WVV Wageningen 2 koelbloedig door Matthijs raak geschoten. WVV WAGENINGEN 2 DUS DOOR IN DE BEKER!

De DTBS-Man of the match-award gaat in dit geval naar twee personen: Demi van den Hurk en Luuc Bekkers. Demi heeft tijdens de strafschoppenserie een strafschop gestopt en mag terecht de held van de dag worden genoemd. Maar omdat een wedstrijd niet vaak door een strafschop wordt beslist, is vandaag  Luuc heeft zijn tegenstander geen meter ruimte gegeven en dit leidde in de eerste helft tot de nodige frustratie van zijn directe tegenstander.

Van den Hurk, Lamers, L. Bekkers, Van Bart, Wiesehahn (45. Van de Logt), Stoop (35. De Roos), Slotboom, Okué (60. Van Roekel), Ebbers, Steensma en Marcus.

Wissels: Van der Meulen, Wijnands, De Roos, Van de Logt en Van Roekel.
Afwezig: Van Ommeren, Bakker (beiden persoonlijke omstandigheden), N. Bekkers, Fayaz (beiden blessure).

Auteur: Alfonso Okué