Ons 1e elftal nam uit bij de koploper binnen enkele minuten al de leiding in de  wedstrijd door een goede vrije trap van Jeroen, die door Joris in de rebound verzilverd werd 0-1. Vervolgens werd de keeper 3 keer gepasseerd, maar iedere keer wist een verdediger net nog de bal van de lijn te halen, zodat Wageningen met een ruime voorsprong had kunnen rusten, maar het bleef 0-1. In de 2e helft werden drie spelers van Wageningen door Veluwse Boys uit de wedstrijd geschopt, maar het bleef 0-1 tot net voor tijd de scheidsrechter een vrije trap gaf. Een speler van Wageningen werd toen platgewalst door aanstormende spelers van VB en in plaats van een kaart voor een van deze spelers maakte de scheidsrechter er een strafschop voor VB van 1-1. Vervolgens liet de scheidsrechter net als in 2014  zo lang doorspelen totdat VB  ook nog een winnende treffer van hem mocht maken. In 2014 hadden we een heel goed elftal dat in de derde klasse goed mee had kunnen draaien. Tien minuten voor tijd nog met 0-3 voor staan en dan iedere keer uit het niets een vrije trap op de 16 voor VB geven net zo lang tot VB de winnende treffer maakte is schandalig en een aanfluiting voor het voetbal. Door deze laatste wedstrijd voor de promotie toen te verzieken heeft de scheidsrechter beide clubs en het voetbal een zeer slechte dienst bewezen. VB had niets te zoeken in de derde klasse en heeft een zeer slecht jaar gehad, maar ook Wageningen kreeg na dit onsportieve gedrag een afknapper te verduren. Vandaag zijn de gevolgen niet zo groot, want het eind van de competitie is nog ver weg, maar een afknapper voor de voetbalsport blijft dit soort gedrag. Scheidsrechters kunnen fouten maken, maar eenzijdig sturend optreden zodat de eindstand  op het eind van de wedstrijd omgedraaid wordt, daar zou bij de bond wat aan gedaan moeten kunnen worden, want het voetbal komt dit bepaald niet ten goede.  Ondanks dat de verdiende overwinning vals afgepakt is, kunnen we trotst zijn op ons 1e elftal, dat zich gedurende de gehele wedstrijd energiek van zijn beste kant liet zien. De organisatie stond goed, en ondanks het ontbreken van 5 basisspelers werd er goed en met overtuiging en passie gevoetbald.

Elftal van de week is overigens ons 4e elftal, dat met 2-0 van Aquila 2 wist te winnen.